Siem en Struis en de waanzinnige schuimbom

Siem en Struis en de Waanzinnige schuimbom
Categorieën: , ,
Publisher:

‘En als ik in de herfstvakantie nou iets uitvind waardoor Struis lekker ruikt?’ vroeg hij met schitterende ogen.

Kakels mirakels! Siems vader en moeder maken kans op de Gouden Neus als beste parfumfabriekdirecteuren van het land!
Karel Meur van parfumfabriek Geur & Kleur kan dat niet uitstaan. Hij verzint een sluw plan om voorgoed af te rekenen met zijn concurrent. Hij stuurt de Wrongels met een list naar Australië en duikt zelf op als de vergeten kwarttante Carola, die in de tussentijd best op Siem wil passen. Gewapend met een bom trekt hij bij Siem in en gaat op zoek naar hun geheime laboratorium.
Siem vindt de nieuwe tante heus wel aardig, maar hij wordt gek van al haar vragen. Bovendien heeft hij zelf ook een geheim. Als Struis niet meer stinkt, mag hij bij hem thuis komen, hebben zijn vader en moeder beloofd. Om hen te verrassen maakt hij een echte struisvogelwasserette! Opeens slaan de misverstanden toe en is Struis in groot gevaar…

In drie woorden

Vermakelijk, spannend, avontuurlijk

In meer woorden

De ouders van Siem zijn eigenaar van de beroemde parfumfabriek Hemelse Neuzen en Siem zal de fabriek later erven. Maar de natuur lijkt een foutje te hebben gemaakt. Terwijl zijn vader en moeder grizzlybeerneuzen hebben, ruikt Siem nog minder dan de neus van zijn schoen. En hij vindt de struisvogels van de buren op Landgoed Pierewaai trouwens veel leuker, dus hij zou veel liever later struisvogeldirecteur worden. Zijn ouders willen hun grote wens nog niet opgeven en blijven Siem meenemen naar hun geheime laboratorium in de kelder.

Wanneer zijn ouders worden uitgenodigd voor de Australische parfumconferentie voelen ze zich zo vereerd dat ze er natuurlijk naartoe gaan. Maar wat ze niet weten, is dat Karel Meur van de concurrent, parfumfabriek Geur & Kleur, hierachter zit. Hij wil op zoek gaan naar het geheime laboratorium, het nieuwe geurtje stelen en de boel opblazen. Hij besluit zich uit te geven als de vergeten kwarttante Carola, die op Siem past, wanneer zijn ouders naar Australië gaan. Zo kan hij rondsnuffelen in het huis en op het erf en op zoek gaan naar het laboratorium. Siem is bezig om een machine te maken, waardoor de struisvogels lekker gaan ruiken. Een soort struisvogelwasstraat. Zou dat lukken voordat zijn ouders weer terug zijn? En zal het Karel Meur lukken om het laboratorium te vinden en deze op te blazen? Je leest het in het derde deel over Siem Subliem!

Het verhaal is heel los en beeldend geschreven. Je ziet alles zo voor je ogen gebeuren. Het verhaal zit vol humor en aan het einde van een hoofdstuk volgt een weetje. Zoals: ‘Zo win je een Gouden Neus en zo gaat hij aan je neus voorbij.’ Een boek wat je met een grote glimlach op je gezicht leest.

Voor alle grapjassen vanaf 7 jaar oud.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *