Sint redt een kind

Sint redt een kind
Categorie:
Publisher:

‘Lieve help, haal dat kind meteen aan boord.’

Tijdens een storm vissen Sint en zijn ploeg een jongetje op uit een woelige zee. Ze noemen het kind Storm. Omdat de ouders van Storm spoorloos zijn, zorgt Sint voor hem. Storm vraagt wel verrassend veel zorg en energie. Het blijkt ook erg moeilijk om je kleren schoon te houden met een kind in de buurt. Vinden Sint en zijn vrienden de ouders van Storm en zullen ze nog genoeg tijd hebben om alle kinderen speelgoed te bezorgen?

In drie woorden

Grappig, ode en kleurrijk

In meer woorden

Sinterklaas is onderweg naar Nederland. Hij komt in een storm op zee terecht. Ze zien een bootje drijven. Het bootje lijkt leeg, maar als ze dichterbij komen zien ze dat er toch iemand in zit. Een klein jongetje, dat gered moet worden. Sinterklaas en zijn pieten vissen het jongetje uit zee en noemen hem Storm. Omdat de ouders van Storm nergens te bekennen zijn, zorgt Sinterklaas voor hem. Sinterklaas komt erachter dat zo’n klein jongetje best voor zorg en aandacht nodig heeft. Lukt het om zijn vader en moeder terug te vinden?

Stiekem is dit verhaal een ode aan alle ouders. Sinterklaas deelt altijd speelgoed en snoepgoed uit, maar nu moet hij opeens de zorg dragen voor een klein jongetje. Iets wat ouders iedere dag doen voor hun kinderen. Sinterklaas ervaart hoeveel liefde, verzorging en aandacht het kleine kindje nodig heeft en vindt dat soms best lastig. Het verhaal is herkenbaar en wordt verteld met een fijne dosis humor.

De kleurrijke illustraties beslaan de volledige pagina. Ze zijn sfeervol en vertellen samen met de tekst het verhaal. De verhouding tussen tekst en illustraties is goed in balans.

Een origineel en hartverwarmend Sinterklaasboek om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *