Sinterklaas ABC

‘De A is van aankomst na de reis over zee. Sint staat aan dek en de pieten zijn mee.’ 

Van Aankomst tot Zingen en Zwaaien: in dit feestelijke ABC komen alle belangrijke Sinterklaasthema’s voorbij. De letters van het alfabet zijn natuurlijk van chocola! Met een tekst op rijm en vrolijke kleurenillustraties is dit het ideale boek om samen met kinderen te lezen in de spannende Sinterklaastijd.

In drie woorden

Kleurrijk, vrolijk en rijm

In meer woorden

Van A tot Z. Alle letters komen voorbij in dit vrolijke boek. Op iedere pagina staat één letter centraal. De illustratie met de letter op de ene bladzijde en het rijmpje op de andere. Iedere letter heeft iets met Sinterklaas te maken. En om dat te benadrukken zijn alle letters afgebeeld als chocoladeletter. Er is aan alles gedacht, want zelfs het boek heeft het formaat van het doosje van een chocoladeletter.

De kleurrijke illustraties brengen je helemaal in de Sinterklaassfeer. De tekst is volledig op rijm geschreven en alle woorden in de rijm die beginnen met de letter die in de hoofdrol staat, zijn geschreven met een hoofdletter. Ook de moeilijke letters worden niet gemeden. Op een creatieve manier zijn er met deze lastige letters woorden bedacht die helemaal passen binnen het thema.

Wat ik zo knap vind is dat het boek niet alleen op alfabetische volgorde geschreven is. Het is ook nog op chronologische volgorde geschreven. Het begint met de aankomst met de boot en eindigt met het uitzwaaien van Sinterklaas en zijn pieten.

Kom helemaal in de Sinterklaassfeer met dit kleurrijke en vrolijke ABC boek. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

 

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *