Slimme Rik, hocus pocus

Slimme Rik, hocus pocus
Categorieën: ,
Author:
Series:
Publisher:

‘Elke grote kunstenaar neemt dingen waar’

Rik moet Simon zijn excuses aanbieden, maar Simon is verschrikkelijk. Het is overduidelijk: iedereen vindt Simon werkelijk betoverend, dus Simon is een boze tovenaar die mensen BETOVERT. Hoog tijd dat Rik in actie komt: deze kwaadaardige magiër moet worden ontmaskerd.

In drie woorden

Humoristisch, spannend en verrassend.

In meer woorden

Hocus pocus is alweer het derde deel in de graphic novel serie over Rik Slim. Makkelijk als serie te lezen, maar dit boek is ook prima los te lezen van de andere delen. Rik doet zijn naam ‘slimme Rik’ ook in dit deel weer totaal geen eer aan. Hij denkt na over de vreemdste dingen waardoor er hilarische gebeurtenissen ontstaan en trapt in elke grap of streek die gemaakt wordt door zijn ietwat slimmere zus.

Simon is de grote rivaal van Rik. Simon wordt namelijk gezien als de stoerste, knapste en meest indrukwekkende persoon op school. Maar Rik vindt zichzelf een stuk talentvoller. Wanneer Simon met de eer gaat strijken van zijn kunstwerk, een strip over Apenwasser, is de maat vol. Hij moet ontmaskeren dat Simon een tovenaar is die mensen zo beïnvloed dat ze alles doen wat hij zegt. Alles aan die jongen is gevaarlijk… Om tot deze ontmaskering te komen beleeft Rik humoristische avonturen. Zou het hem lukken om de mensheid te overtuigen van het kwaad dat Simon wil scheppen?

Het boek kent een grote afwisseling tussen tekst en zwart-wit illustraties. De geschreven hoofdstukken zijn kort en vertellen een doorlopende verhaallijn waarbij je later in het boek steeds terug komt op gebeurtenissen die zich eerder hebben voorgedaan. Deze graphic novel serie is geschikt voor fans van Bram Botermans, de hoofdpersonage uit Het leven van een loser en Niek de Groot uit de gelijknamige serie boeken.

Een humoristisch boek voor kinderen vanaf acht jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *