Snelle Sam, De Kartcup

Snelle Sam, De Kartcup
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

‘Ha die Sam, Snelle Sam!’

De Siberische ijsmug heeft het hele land in zijn greep en iedereen moet binnenblijven. Snelle Sam brengt zijn tijd door met heel veel simracen, maar als het gevaar is geweken beleeft hij weer doldwaze avonturen met zijn vrienden.

Sam gaat steeds beter racen, traint online met Bas Vandamme en mag zelfs meedoen aan de Nationale Kartcup. De beroemde teambaas Flavio Radiatore ziet de wedstrijd en belt naar Sams huis. Is dat zijn kans om internationaal door te breken?

In drie woorden

Sportiviteit, snelheid en actie

In meer woorden

De Kartcup is alweer het tweede deel in de serie Snelle Sam geschreven door formule 1 commentator, Olav Mol. Sam is een doodgewone jongen, tot hij zijn talent mag showen op de kartbaan. Dan wordt Sam opeens Snelle Sam, en heeft hij maar één doel, het winnen van de race en steeds een nieuw record neerzetten. Trainen met formule 1 coureur Bas Verdamme op de playbox is dan ook een geweldige kans om zijn talenten te vergroten en nog meer te leren.

Olav Mol schreef een vlot leesbaar boek waarin karten en de formule 1 de hoofdrol spelen. Het boek kent talloze zwart-wit illustraties die de tekst in de relatief korte hoofdstukken afwisselen. Het boek kent meerdere spannende gebeurtenissen waardoor je door wilt blijven lezen. De helm van oud-coureur Anton Silva wordt gestolen, Sam doet mee aan de Nationale Kartcup en mag mee rijden met Jim en John Kolonel, als dat maar goed komt!

Beide delen in deze serie zijn prima afzonderlijk van elkaar te lezen en zijn tevens erg leerzaam op het gebied van Formule 1. De nodige basiskennis wordt uitgelegd waardoor je, ook als je weinig kennis over dit onderwerp hebt, toch weer wat er wordt bedoeld met de termen in het verhaal.

Een boek vol actie, snelheid en sportiviteit voor lezers vanaf acht jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *