Snoep jij zonder mij?

‘Houden jullie je ook aan de regels wanneer ik niet thuis ben?’

In dit prentenboek vragen kinderen zich af wat volwassenen eigenlijk doen als ze zonder kinderen zijn. Zijn ze ook de hele tijd voorzichtig en aardig of klimmen ze misschien toch in bomen en eten ze alleen maar snoep?

In drie woorden

Grappig, kleurrijk, smaakvol

In meer woorden

Dit is iets wat mijn kinderen zich vroeger regelmatig afvroegen. Wat doen jullie als wij ’s avonds op bed liggen? ‘Chips eten,’ was ons standaard antwoord. ‘Hele zakken!’ De kinderen in dit boek vragen het zich ook af. Wat doen volwassenen zich eigenlijk wanneer de kinderen er niet bij zijn? Houden ze zich netjes aan de regels, of geven ze tips aan anderen en zeggen we tegen anderen wat ze moeten doen? Of doen we hele andere dingen? Zoals bijvoorbeeld naar feestjes gaan, verkleden of in bomen klimmen? Maar de allergrootste vraag is: ‘Snoep jij zonder mij?’ De kinderen in het verhaal denken van niet. Daar hebben ouders helemaal geen tijd voor. Die zijn vast veel te druk met het denken aan de kinderen. Of toch niet?

De fantastische illustraties van Chalotte de Bruijn zijn vrolijk en vol beweging. Er is gebruik gemaakt van veel kleur en de illustraties variëren van paginagroot tot meerdere kleine illustraties op een pagina. Charlotte de Bruijn heeft ook het boek Een ridder zonder billen geïllustreerd.

Dit vrolijke verhaal is geschikt voor alle nieuwsgierige kinderen vanaf 3 jaar oud.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *