Soms als ik een vlinder zie

Zing je mee? Sla het boek dan maar gauw open en laat jezelf onderdompelen in de beeldende wereld van Mark Janssen…

Liedjes waar je helemaal vrolijk van wordt, om (voor) te lezen en te luisteren terwijl je geniet van de fantastische prenten. Over de kat Schaduw, de muis en de mediterende uil, een droomgedrocht, een giraf die bang is om zijn nek te breken, een zebra die zomaar midden op straat ligt, en nog meer.

Beluister de muziek via de link in dit boek!

In drie woorden

Kunstzinnig, sfeervol, muzikaal

In meer woorden

Deze prachtige bundel met liedjes die worden vertolkt door Boudenwijn de Groot en Jaco van der Steen is sfeervol in beeld gebracht door Mark Janssen. De liedjes hebben uiteenlopende onderwerpen en wisselen af qua sfeer en diepgang. Het eerste gedichtje over Marjolijn is grappig en brengt je naar een bos met een sprookjesachtige ambiance. Maar je blijft niet in het bos want de liedjes hebben elk een eigen thema. Welke dat zijn vertel ik hier nog niet want dan is de verrassing er voor jou als lezer/kijker/zanger af.

De gedichtjes komen het beste tot hun recht als je ze direct beluistert via de QR-code in het boek. Je kunt dan genietend van de prenten naar liedjes luisteren. De platen slurpen je in de wereld en sfeer van de versjes, elk met hun eigen melodie en karakter. De ene keer bevind je je in een stad terwijl je even daarvoor nog in de dierentuin stond. Het is fascinerend om mee te maken, net alsof je op reis bent.

Een absolute meerwaarde zijn de lesideeën die ook via de QR-code aangeboden worden. Dit boek leent zich goed voor muziek in de klas. Tevens vind je via de QR-code achtergrond informatie over de makers van dit boek. Mark Janssen heeft inmiddels al een heel oeuvre aan kinderenboeken die hij schreef en/of illustreerde op zijn naam staan. Boudewijn de Groot en Jaco van der Steen behoeven ook geen introductie, en zij blijken een gouden combinatie, getuige de totstandkoming van dit boek. Luister zelf maar…

Deze gedichtenbundel is geschikt voor zangers en poëzie liefhebbers vanaf een jaar of 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *