Spacecruiser – Op zoek naar een nieuwe wereld.

Spacecruiser - Op zoek naar een nieuwe wereld.
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

“Laat je betoveren door avonturen die de grenzen van fantasie en werkelijkheid verkennen!”

Ga jij mee met Sid en zijn ratje Tor op reis door de tijd? Stap in de spacecruiser en ga mee op zoek naar een nieuwe plek voor de mensheid, een nieuwe plek om op te wonen. Ondertussen maak je een reis door de tijd en leer je over het thema ‘vervuiling van de aarde’. Zou het Sid lukken om deze onmogelijke missie te voltooien?

In drie woorden:

origineel, modern en sciencefiction-achtig

In meer woorden:

Spacecruiser. Wat een bijzonder boek van meester fotograaf Ton Koene. Het is voorzien van prachtige bewerkte paginagrote foto’s in donkere kleuren. In het boek staan veel bewerkte foto’s van sterren en planeten. Het is een lust voor het oog en je kijkt je ogen echt uit in dit boek. Het boek ziet eruit als een prentenboek voor hele jonge kinderen, maar dit boek is meer geschikt voor astronauten en sterrendromers vanaf 7 jaar.

Het verhaal is ontzettend spannend. Het is een echt avonturenverhaal en doet een beetje science fiction-achtig aan. De hoofdpersoon uit het boek, de jongen Sid, kruipt stiekem in een spacecruiser en gaat dus onverwachts op ruimtereis. Ondertussen maakt Sid vele avonturen mee. Door de indringende foto’s zit je echt meteen in het verhaal.

Dit boek ziet er zo origineel uit en is zo anders dan andere boeken. Ik weet zeker dat veel kinderen blij worden van dit boek, want door het hele boek heen, zie en lees je vanalles. Het thema zal veel kinderen aanspreken, maar door het bijzondere uiterlijk van het boek en de vele afbeeldingen, is dit echt een aanrader voor iedere avonturier. Spacecruiser: een originele titel om te onthouden.

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Een reactie op “Spacecruiser – Op zoek naar een nieuwe wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *