Spirit samen vrij – De geest van Suus

Spirit samen vrij - De geest van Suus
Categorieën: ,
Publisher:

‘Boe-hoe-hoe! Het is Halloween!’

Knip laat iedereen schrikken.
Maar dan wordt hij zelf bang.
Want Pru vertelt over Suus Engel.
Suus is een geest…
Pas op voor Suus, Knip!
Lees je mee?

 

In drie woorden

Spannend, griezelig en AVI lezen

In meer woorden

De Netflix original serie Spirit – Samen vrij is een met de computer geanimeerde serie gebaseerd op Spirit: stallion of the Cimarron. Over deze avontuurlijke paardenserie zijn inmiddels ook talloze boeken geschreven, waaronder vele boeken geschreven op AVI niveau. Het spannende boek De geest van Suus is geschreven op AVI niveau M4.

Als Halloween aanbreekt is het opgepast, je weet nooit wanneer iemand je wil laten schrikken. Lucky, Pru en Abi willen Knip bang maken en daarvoor heeft Lucky het perfecte plan. Ze verzint het verhaal van Suus Engel, een meisje dat jarig was op Halloween maar nooit eens bezoek kreeg op haar verjaardag. Nu wil de geest van Suus wraak. De geest van Suus wil een feest geven, dus pas maar op… Straks komt ze je halen!
Haar plan werkt, ze jagen Knip de stuipen op het lijf. Maar Knip is niet de enige die te grazen wordt genomen, want ook de meiden krijgen een koekje van eigen deeg…

Het verhaal is spannend en fijn en simpel geschreven. In de Nederlandse vertaling, geschreven door het team van Baeckens Books, is de spanning goed behouden gebleven. Een lastige opgave door de beperkte woordkeuze passend bij het AVI niveau. De beeldfragmenten die rechtstreeks uit de serie komen geven het verhaal een extra laag. Het voelt alsof je een film leest, je waant je direct in de spookachtige wereld van Halloween.

Voor waaghalzen en waaghalzenvanaf zes jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *