Spookhuis te koop

Spookhuis te koop
Categorieën: ,
Publisher:

‘Lieve miss Parker, vannacht ben ik weggelopen…’

Wat doe je als je ontdekt dat de villa van de buren niet leegstaat, maar dat er spookkinderen wonen? Als je eenzaam bent en bij je strenge tante woont, zoals Arthur, dan maak je kennis met ze. Zo krijgt Arthur het wonderlijke verhaal van Hugo en Mathilde te horen. Dit is het begin van een geheime en hechte vriendschap. Maar dan staat de villa te koop. Als er nieuwe bewoners komen, zal het bestaan van Hugo en Mathilde ondraaglijk worden. Dus bedenkt Arthur een gewaagd plan. Ze laten niemand het huis afpakken!

In drie woorden

Magisch, verrassend en vriendschap

In meer woorden

Als Arthur op een dag uit het raam kijkt naar het huis van zijn pas overleden buurman, moet hij even twee keer kijken voor hij geloofd wat hij net heeft gezien. Er staan twee spookkinderen op het terras in de tuin. Dat moet onderzocht worden. Of misschien ook niet, want spoken zijn eng… Toch? Arthur besluit dapper te zijn en houdt de spookkinderen een tijdje in de gaten vanaf een leeuwenstandbeeld in diezelfde tuin. Hij komt erachter dat de kinderen helemaal niet eng zijn; ze zijn juist af en toe best verdrietig. Dan besluit Arthur dat het tijd is om kennis te maken; een hechte vriendschap tussen Arthur, Hugo en Mathilde ontstaat. Tot de verkoop van de villa roet in het eten dreigt te gooien… Als de villa verandert, kunnen Hugo en Mathilde er niet meer wonen. Dit mag niet gebeuren. Samen bedenken ze een wel heel spookachtig plan.

Dit boek heeft mij vanaf de eerste pagina weten te verrassen. Het magische verhaal voelt zo werkelijk aan dat ik er als lezer helemaal in werd gezogen. Een verhaal van vriendschap, herinneringen en een tikkeltje humor zorgde ervoor dat ik dit boek in een mum van tijd heb uitgelezen. De illustratie op de kaft, in blauw en roze tinten, brengt je direct in de juiste sfeer van het boek. De binnenwerkillustraties vullen het verhaal goed aan en zorgen voor een spannende sfeer met daarbij een tikkeltje humor. Want daar waar je de meest gruwelijke ‘spookkinderen’ ooit verwacht, hebben Hugo en Mathilde toch best een lieflijke uitstraling. Het ware verhaal achter de ‘spookkinderen’, en het verhaal over de eenzame Arthur, hebben me diep weten te raken, een ontroerende touch in dit griezelige verhaal.

Spookhuis te koop is een magisch en grappig verhaal over de verrassende vriendschap tussen een eenzame jongen en twee betoverende wezens in nood. Voor iedereen vanaf 10 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *