Stad en land…

‘Ontdek en leer over de natuur in Nederland.’

Stad en land… is hét boek voor iedereen die de natuur in ons land wil ontdekken en leren kennen: van de eigen achtertuin tot het donkerste deel van het bos. Wat is het wildste dier van ons land? Waar ligt het oudste bos? Het antwoord op deze en andere vragen vind je in de 50 verhalen over de natuur in deze bundel. Van de eerste mens in ons land tot Dominomus, en van hoofdluizen tot de Oostvaardersplassen. De ene keer bekeken met een historische blik, de andere keer met een hedendaagse. Toegankelijk, humoristisch, informatief en bovenal: een genot om (voor) te lezen.

In drie woorden

Informatief, overzichtelijk en kleurrijk

In meer woorden

Ken jij de boeken uit de Lang geleden – serie al? De boeken in deze serie vertellen allemaal 50 verschillende (voorlees)verhalen. Elk boek heeft een eigen thema. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal over Nederland gaan.

In dit deel, Stad en land, staan 50 voorleesverhalen over de mens en de natuur in Nederland. De verhalen gaan wisselend over de natuur van vroeger en nu. Je leert hoe ze vroeger vuur hebben ontdekt, over het nut van vitamines en over de stronttonnetjesschepper. Daarnaast komen er ook meer hedendaagse onderwerpen voorbij zoals het klimaat, hoofdluizen en het milieu.

Het boek zit boordevol verhalen. De verhalen zijn per categorie ingedeeld en zijn gemakkelijk terug te vinden door de fijne inhoudsopgave. Bovenaan elk verhaal kun je het onderwerp vinden. Ieder verhaal geeft een mooie aanleiding voor een goed gesprek over dat onderwerp.

De kleurrijke illustraties van Alex de Wolf maken het boek tot een mooi geheel. De illustraties passen goed bij de tekst. Uit de illustraties kun je ook goed afleiden of het een verhaal van nu of van vroeger is.

Een prachtig informatief boek voor gegarandeerd uren (voorlees)plezier. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Maar ik weet zeker dat volwassenen hier ook van zullen smullen.

 

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *