Starfell

‘Weet jij nog wat je afgelopen dinsdag hebt gedaan?’

Willow Mos is een tikkeltje vreemd. Maar dat geldt voor de leukste mensen – en het gebeurt niet zelden dat een echte held een beetje anders is.
Willow Mos is de jongste en minst machtige zus van een magisch gezin. Haar gave is het vinden van verloren dingen. Denk aan sleutels, sokken of een houten gebit. Nuttig, maar niet heel spannend.
Op een dag staat de meest gevreesde heks van heel Starfell voor Willows deur en vraagt haar om hulp. Afgelopen dinsdag lijkt vermist. Helemaal verdwenen. En zonder die dag zou de hele wereld weleens kunnen instorten.
Nu ligt het lot van Starfell in Willows onopvallende, kleine handen. Lukt het haar om de dag te redden, en daarmee de hele wereld?

In drie woorden

Magisch, zoektocht, helden

In meer woorden

Op een dag staat de machtigste heks van heel Starfell, Moreg Vaine, bij Willow Mos voor de deur. Ze wil graag dat Willow haar helpt bij het vinden van afgelopen dinsdag. Niemand kan zich meer herinneren wat er die dag gebeurd is. Willow realiseert zich de  onvoorstelbare waarde en  betekenis van één enkele doodgewone dag en besluit Moreg te helpen. Dit is het begin van een spannend avontuur. Als snel wordt Moreg gearresteerd en staat Willow er alleen voor. Gelukkig krijgt ze hulp van vrienden die ze onderweg ontmoet. Zal het haar lukken om dinsdag terug te vinden?

De kaft van het boek is erg mooi en bijzonder; het heeft glimmende letters en een opliggende afbeelding van Willow. Ook voelt het rubberachtig aan en daardoor ligt het boek heel prettig in de hand. De illustraties in het boek zijn in zwart wit en mooi vormgegeven. Ze passen goed bij het verhaal. Het verhaal leest fijn en vlot. Er zit genoeg spanning is, zonder dat het eng wordt.

Dit is het eerste deel van een veelbelovende serie. Deel 2 zal in het najaar verschijnen. Ik kan niet wachten! Voor alle liefhebbers van magische verhalen zoals Nevermoor.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *