Sterrefant

Sterrefant
Categorieën: ,
Author:

“Helden bestaan in alle soorten en maten. Dat staat in de sterren geschreven!”

Sterre wil astronaut worden. Er is alleen een piepklein probleempje: Sterre is een olifant. Elke keer als ze zich aanmeldt bij het astronautencentrum, bedenken ze snel een nieuwe reden waarom Sterre niet mee mag doen. Maar waar een wil is, is een weg.

In drie woorden

Ruimte, dieren en doorzetten

In meer woorden

Sterre heeft een droom, ze wil astronaut worden. Maar deze droom lijkt iedere keer maar geen werkelijkheid te kunnen worden als ze zich aanmeldt bij het astronautencentrum. Zo mogen dieren geen astronaut worden, is er geen ruimtepak dat Sterre zou passen, heeft ze geen opleiding gedaan, past ze niet in een raket en heeft ze geen team om zich heen. Maar gelukkig is Sterre een doorzetter! Voor ieder probleem bedenkt ze een passende oplossing, haar droom om astronaut te worden moet en zal uitkomen.

Sterrefant is een verhaal over niet opgeven, over grootse dromen hebben. Deze prachtige boodschap is vormgegeven in een kleurrijk prentenboek waarin je op speelse wijze een aantal zaken over astronauten komt te weten. Zo leer je over de taken en de uitrusting van een astronaut en leer je hoe ze zich voorbereiden op een heuse ruimtereis. Sterre gebruikt haar creativiteit om in het perfecte plaatje van een astronaut te passen, maar steeds opnieuw wordt ze buitengesloten. Als lezer leef je mee met Sterre, je hoopt dat ze nooit zal opgeven. En gelukkig doet Sterre dat ook niet, want waar een wil is is een weg. Als ze vervolgens haar eigen astronautencentrum begint, laat ze iedereen toe die net als zij een droom heeft. Met dit prachtige initiatief maakt ze de wereld een stukje mooier en dat is wat je kinderen mee wil geven.

De illustraties zijn kleurrijk en verschillend in grootte. Soms paginagroot en soms zijn de pagina’s voorzien van meerdere illustraties die samen een verhaal vertellen. De tekst is steeds afgedrukt in een wit vlak waardoor het duidelijk leesbaar is.

Een prachtig verhaal over nooit opgeven voor ruimteliefhebbers vanaf een 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *