Stick Dog wil een hotdog

Stick Dog wil een hotdog
Categorieën: ,
Author:
Series:
Publisher:

‘Stick Dog heeft honger!’

Stick Dog en zijn vier chaotische hondenvrienden hebben bijzonder veel trek in hotdogs, maar voor ze daarvan kunnen genieten, hebben ze een plan nodig… Want als ze hun eeuwige vijand – wasbeer Felicia – willen verslaan in de strijd om de snacks van de hotdogkraam, moeten ze slim zijn.

Hilarische illustraties, een supergrappige verhaallijn en megaveel avonturen: Stick Dog is een nieuwe kinderboekenheld met vier poten, een natte neus en bovenal een onstilbare honger…
Wat er ook gebeurt, deze honden zijn vastbesloten om vanavond hotdogs te eten!

In drie woorden

Grappig, avontuurlijk en speels

In meer woorden

Hotdogs stelen uit een bemande kraam is niet iets wat je iedere dag doet. Het duurt dan ook even voor Stick Dog en zijn vrienden een goed doordacht plan hebben. Helaas zijn de vrienden niet erg slim en blijken de meeste plannen niet te werken. Het stelen van de hotdogs gaat dan ook niet zonder slag of stoot, maar zorgt wel voor de nodige spanning, sensatie en humor. Gaat het de troep zwerfhonden lukken om een lekker avondmaaltje te veroveren?

Stick Dog wil een hotdog is alweer het tweede deel in de boekenserie over Stick Dog, de hond die altijd honger heeft. Stick Dog heeft zijn naam te danken aan de auteur en illustrator van dit verhaal, zijn tekentalent is namelijk niet geweldig. Stick Dog bestaat uit simpele lijnen, vergelijkbaar met stokpoppetjes. Ook zijn vrienden Poe-Poe, Karen, Vullis en Streep hebben een bijzonder uiterlijk, net als Stick Dog zelf. Tom Watson schreef het verhaal en illustreerde de boeken. Dit zorgt ervoor dat het verhaal en de illustraties elkaar perfect aanvullen. Met humoristische illustraties en een grappige en tevens avontuurlijke verhaallijn is dit boek een waar succes voor jonge lezers.

Het verhaal is vlot geschreven en de hoofdstukken kennen een fijne afwisseling tussen tekst en illustraties. Het verhaal is gedrukt op lijntjespapier waardoor je het idee krijgt dat je in een verhaal in een schoolschrift leest. Dit geheel draagt bij aan de fijne sfeer die het boek uitstraalt.

Voor de fans van Dog Man en Max Modderman vanaf zeven jaar.

 

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *