Stink AVI’s

‘Pas op dit boek stinkt!’

pas op: dit boek is vies!
het staat vol met kak en poep,
met snot en slijm,
en met heel erg vieze scheten…
hee, wat doe jij nou?
pak jij dit boek op?!
bah, viespeuk!

In drie woorden

Humoristisch, origineel en informatief

In meer woorden

Heb jij een sterke maag? Heb je net leren lezen en ben je niet vies van een beetje poep, snot, slijm en scheten? Lees dan snel verder, want dan is dit misschien het boek voor jou. Maar zeg niet dat wij je niet gewaarschuwd hebben, want vies, dat wordt het zeker!

Stink AVI’s is een grappige verhalenbundel vol met vieze verhalen die kinderen zeker zullen aanspreken. Alles wat met kak, poep en pies te maken heeft, is natuurlijk uiterst grappig als je net leert lezen. Zo gaat het onder andere over een reus met enorme buikpijn, die op het punt staat een hele stad weg te blazen met zijn scheten. Over een uitvinder die zichzelf per ongeluk in een berg snot heeft veranderd. Over een jongen die op een dag een stinkende trol in zijn bed vindt en over De Groep Tegen Poep.

In dit boek staan verhalen voor de beginnende lezer. De verhalen worden gedurende het boek steeds een beetje moeilijker. Ze beginnen op het niveau van midden groep 3 en eindigen op het niveau van eind groep 4. Dit gebeurt heel geleidelijk. Na elk verhaal volgt steeds een grappig weetje, een opdracht of een activiteit. Zo kun je leren hoe je jouw eigen drol kunt maken, je kunt je eigen Groep Tegen Poep oprichten of vieze moppen vertellen. De kleurrijke illustraties passen perfect bij het verhaal. Ze hebben vaak een grappig karakter en geven het verhaal precies de juiste sfeer. Zelfs de schutbladeren zijn geheel in stijl.

Een mooi dik meegroeiboek voor uren leesplezier!

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *