Stinkers of instinkers?

‘De gekste dierenweetjes (Die toevallig vaak met poep te maken hebben)’

Dit boek staat vol met gekke weetjes over dieren. De meeste gaan toevallig over poep. Precies, die smurrie die uit je achterste komt. Maar aan sommige van die weetjes zit een luchtje. Dat zijn instinkers: weetjes waarvan je denkt dat ze waar zijn, maar het toch niet zijn. In dit boek mag jij raden welke weetjes instinkers zijn of niet. Werkt gierenpoep goed tegen bacteriën? Kunnen paarden overgeven? Eten konijnen hun eigen poep? Kun je vanuit de ruimte pinguïnpoep zien? En poepen wombats vierkante keuteltjes? Ontdek het in dit supergrappige boek vol coole feitjes en maffe fabeltjes!

In drie woorden

Kleurrijk, humoristisch en leerzaam

In meer woorden

Dit boek staat boordevol met de leukste – en vieste – dierenweetjes die je maar kunt bedenken! Wist jij bijvoorbeeld dat wit zand is gemaakt van vissenpoep? En eten we echt spinnen tijdens onze slaap? Dit boek daagt je uit om de feiten van de instinkers te onderscheiden.

Steeds op de voorkant van de pagina wordt jij uitgedaagd. Lees je nou een weetje of is het toch een instinker? Achter op de pagina vind je het antwoord. De negentien raadsels hebben verschillende onderwerpen, maar die vieze smurrie uit je achterste is toch wel echt het hoofdonderwerp. Het boek vertelt je over verschillende bekende en minder bekende dieren en heeft zo onbewust een leerzame twist.

De illustraties zijn speels en vrolijk. De tekstwolkjes bij de dieren zorgen voor een humoristische twist. Het boek is vertaald door Gouden Griffel-winnaar jan Paul Schutten waarbij onze ‘Nederlandse’ humor goed tot zijn recht is gekomen.

Een raadselachtig boek voor de echte viezerikken vanaf zeven jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *