Stinkhond is jarig

Stinkhond is jarig
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

‘Arme Stinkhond. Hij weet niet of hij zeven is of zevenhonderd.’

Stinkhond wil heel graag jarig zijn.
Daarom geeft hij een feestje in zijn vuilnisbak.
Iedereen is uitgenodigd. Maar zal er wel iemand komen?
En welke cadeautjes zal hij krijgen?

Eigenlijk wil Stinkhond maar één ding:
Dat Plattekat hem helpt zijn mama terug te vinden.
Het lijkt er op dat dit nog gaat lukken ook…

In drie woorden

Aandoenlijk, grappig, verslavend

In meer woorden

Ken jij de sympathieke Stinkhond al? Dit is alweer het zevende deel in deze serie. In dit deel vraagt Stinkhond zich af wanneer zijn verjaardag eigenlijk is. Omdat hij als jonge pup is weggedaan, weet hij dat niet. Hij besluit om zijn verjaardag op een zondag te vieren, omdat de meeste verjaardagen in het weekend gevierd worden. Maar hij is bang, bang dat er niemand op zijn feestje zal komen. Plattekat stelt hem gerust en helpt hem bij de organisatie van het feest. Hij vertelt hem dat hij uitnodigingen moet maken en uit moet delen. Dan bedenkt Stinkhond zich dat hij graag zijn moeder op het feestje zou willen hebben, maar hij weet niet waar ze is. Daarom gaan Plattekat en Stinkhond samen op zoek.

Ook dit deel is weer hartverwarmend. De lieve, ietwat onnozele hond sluit je direct in je hart. De vrolijke en kleurrijke illustraties van Marc Boutavant vullen de tekst goed aan. De verschillen in de grootte hiervan maken het tot een speels geheel. De relatief korte hoofdstukken maken dit boek geschikt voor jonge lezers.

De avonturen van stinkhond zijn geschikt voor lezers vanaf zeven jaar. Maar pas op, wanneer je Stinkhond eenmaal hebt ontmoet wil je alles van hem lezen!

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *