Stinkhond is verliefd

Stinkhond is verliefd
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

Op ieder (vuilnis)potje past een dekseltje

Dit is Stinkhond. Hij ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt. Stinkhond is niet alleen lelijk en dom, maar hij heeft ook een hart van goud.

Stinkhond droomt van de liefde. Maar wie valt er nu voor een dweil? Met de gids voor verleiders gaat Stinkhond op liefdespad. Hij valt als een blok voor Zonderpoeha. Maar zij houdt alleen van poedels. Kan hij met de hulp van het boek toch haar hart stelen?

In drie woorden

Internationale allure, aandoenlijk, grappig

In meer woorden

Zoals de titel al doet vermoeden is Stinkhond in dit deel van de serie verliefd, en niet zo’n klein beetje ook. De uitverkorene is het hondje  “Zonderpoeha” die haar naam geen eer aan doet aangezien ze zoveel poeha heeft dat ze alleen poedels lijkt te waarderen.

De situatie is uitzichtloos voor Stinkhond. Vanwege zijn schamele bestaan als zwerfhond, stinkend naar sardientjes en wonend in een vuilnisbak, staat hij sowieso al met één nul achter. Hoe kan hij ooit in het gevlij komen bij Zonderpoeha. Zijn maatje Plattekat weet er wel raad mee, Stinkhond moet de Gids der verleiders maar eens raadplegen, dat zal hem helpen.

Stinkhond volgt de raad van Plattekat op, maar of het hem gaat lukken? Stinkhond is namelijk behalve nogal vies en lelijk ook erg dom, waardoor hij steeds precies de verkeerde dingen zegt en doet. Ook interpreteert hij de tips uit de Gids der verleiding meestal verkeerd. Maar juist die domme klungeligheid maakt Stinkhond zo aandoenlijk en schattig. Of Zonderpoeha dat ook gaat ontdekken? Dat is voor mij een weet en voor de potentiële lezer een vraag…

Stinkhond mag dan wel een stinkerd zijn, hij is al best beroemd in andere landen, we kunnen rustig spreken van internationale allure. In Frankrijk steelt hij de show als Chien Pourri. Gelukkig hebben veel kinderen in ons eigen kikkerlandje hem ook in hun hart gesloten.

De avonturen van Stinkhond zijn voor lezertjes vanaf een jaar of 7. Dit boek is alweer het vijfde deel uit de serie. De boeken over Stinkhond zijn ook erg geschikt om voor te lezen. Volwassen lezers zullen makkelijk zwichten voor zijn charmes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *