Stinkhond naar het circus

Kom dichterbij, dames, heren en kleine kindertjes. Kom de trapezekunstenaars bewonderen, de tijgers, de leeuwen, de pony’s en de gedresseerde poedels!

Tadaaa!
Stinkhond en Plattekat gaan naar het circus.
Maar het is geen gewoon circus: in Circus Miracoli zijn de jongleurs onhandig, de olifanten nep en de clowns alles behalve grappig!

En er zijn kapers op de kust!
Ook Circus Carbonara is vastbesloten de show te stelen…
Wat moeten onze vrienden doen?

In drie woorden

grappig, avontuurlijk, aandoenlijk

In meer woorden

We kennen Stinkhond natuurlijk al; hij ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt. Stinkhond is niet alleen lelijk en dom, maar hij heeft ook een hart van goud. Hij heeft al heel wat avonturen beleefd en in dit negende deel alweer, beleeft hij samen met zijn vriend Plattekat een avontuur in een circustent.

Stinkhond en Plattekat ontmoeten een meisje, Draadje. Draadje hoort bij circus Miracoli. Dit circus zit in de problemen en dat komt door het andere circus, circus Carbonara. Alle mensen gaan namelijk naar dat circus, waar de acts fantastisch zijn en ze in de pauze heerlijke spaghetti alla carbonara uitdelen. Alle muzikanten, goochelaars en circusdieren van Miracoli zijn circus Carbonara gevolgd en alleen Draadje, haar papa, Dombi de olifant, de acrobaat in het gips, de clown die niet grappig is en nog wat vreemde vogels zijn achtergebleven. Tot overmaat van ramp is de moeder van Draadje ook nog bij meneer Carbonara gaan werken voor spek en bonen. Stinkhond en Plattekat gaan een kijkje nemen en zijn vastbesloten Draadje te helpen. Lukt het de twee vrienden om circus Miracoli te redden?

Wat is dit weer een grappig verhaal geworden. In tien hoofdstukken maken we weer van alles mee. Vooral Stinkhond krijgt het zwaar te verduren. Voor het circus wordt hij het Vuilnisbakkenmonster! Het boek leest lekker vlot weg en de illustraties zijn kleurrijk en geven heel goed de sfeer van het verhaal weer. Stinkhond en Plattekat hebben echt mijn hart gestolen en ook Dombi de olifant en een “eenzame” tijger zijn vrienden van mij geworden.

De boeken van Stinkhond zijn door de relatief korte hoofstukken en de vele illustraties geweldig voor kinderen vanaf zeven jaar om zelf te lezen. Maar het zijn ook enorm leuke boeken om voor te lezen aan kleine dierenvrienden vanaf vijf jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *