Stinkhond. Vrolijk kerstfeest!

‘Vrolijk kerstfeest, Plattekat!’
‘Vrolijk kerstfeest, Stinkhond!’

Ken jij Stinkhond al? Hij ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt. Stinkhond is echt niet alleen maar lelijk en dom, want hij heeft een hart van goud. Vandaag is Stinkhond blij, want het is kerstavond. De kersthond zal dan cadeautjes in de vuilnisbak gooien, maar daar wil Plattekat niet op wachten. Samen met Stinkhond gaat hij op zoek naar een huis. En niet zomaar een huis! Nee, een huis waar ze welkom zijn om kerst te vieren.

In drie woorden

Uitnodigend, warm, meeslepend

In meer woorden

Stinkhond beleeft al jaren spannende avonturen. En nu is het tijd voor een kerstavontuur. Ieder jaar krijgen Stinkhond en Plattekat een cadeau van de kersthond, maar dit jaar wil Plattekat daar niet op wachten. Ze gaan op kerstavond op zoek naar een familie waar ze kerst mogen vieren. Kirsten vindt het helemaal geweldig maar haar broertje Karsten is minder blij met Stinkhond en Plattekat en wil ze gaan verkopen. Wordt dit nog een gezellig kerst? En wie is Truitje, het meisje dat ze ontmoeten op de rommelmarkt?

Dit nieuwe avontuur is weer een pareltje en geen standaard kerstverhaal. Dit is ook wat het voorleesboek uniek maakt. Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken die je niet los van elkaar kunt lezen, omdat je anders onderdelen van het verhaal mist. Door de lezer kennis te laten maken met Truitje, komt het actuele onderwerp ‘armoede’ aan de orde. Niet iedereen kan cadeautjes verwachten. Soms ben je al blij met het kleinste gebaar!

De illustraties, gemaakt door Marc Boutavant, zijn herkenbaar voor Stinkhond. De verschillen in de grootte hiervan maken het tot een speels geheel. Soms heb je een paginagrote illustratie met veel details en daarna heb je weer een simpele, maar toch duidelijke tekening. 

Dit kerstige voorleesboek is geschikt voor liefhebbers vanaf 6 jaar. 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *