Stip – Pony op avontuur

Stip - Pony op avontuur
Categorieën: ,
Publisher:

‘’Tot gauw, lieve stip!’ zegt Emma. ‘En beloof je dat je je een beetje gedraagt?’’

Niet ver van Emma’s nieuwe huis staat een pony. Helemaal alleen in een weiland bij een vervallen boerderij. Hij zit onder de modder. Emma weet niet veel van paarden, maar ze ziet wel dat deze pony een vriend kan gebruiken. Ze noemt hem Stip.

Maar… van wie is Stip eigenlijk? En waar is zijn baasje? Samen met Mads, een jongen uit de buurt, gaat Emma op zoek.

In drie woorden

Liefdevol, kleurrijk en dierenverhaal

In meer woorden

Ken je Stip al? Stip is een ondeugende pony die graag alleen op verkenning gaat. Stip staat alleen een weiland naast een ‘verlaten’ boerderij. Als Emma de lieve pony ziet staan wanneer ze op ontdekkingstocht is in haar nieuwe woonplaats, sluit ze hem direct in haar hart. Maar Emma is niet de enige met een groot hart voor stip. Al snel ontmoet ze Mads, een jongen die al een aantal weken voor Stip zorgt. Zullen ze samen ontdekken wie het baasje is van deze lieve, ondeugende pony?

Dit vlot geschreven verhaal is perfect voor jonge paardenfans. Het verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken. De hoofdstukken bestaan uit een speelse afwisseling tussen tekst, paginagrote illustraties en kleinere illustraties ter ondersteuning van de tekst. De vrolijke illustraties van Nick Driessen zijn kleurrijk en versterken het verhaal.

En weet je wat misschien wel het allerleukste is aan dit liefdevolle paardenverhaal? Stip en Emma, de hoofdpersonages van dit boek bestaan echt! En jij kunt net als Mads en Emma in dit verhaal, ook met Stip gaan knuffelen. Je vindt Stip bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Van Stip zijn al eerder een Ponyhandboek en een vriendenboek verschenen. Schittert deze grappige pony al in jullie boekenkast? Een vrolijk verhaal voor echte pony- en paardenfans vanaf zes jaar. Zelf lezen vanaf zeven jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *