Stork

‘Stork is alweer een poosje onderweg als hij zich afvraagt bij wie hij de baby ook alweer moet afleveren. Blijkbaar is zijn geheugen ook met pensioen.’

Negen maanden na de Grote Ramp, waarbij iedereen verplicht binnen moest blijven, kon Ooievaarscentrale Eiber & Co het werk niet aan. Stork, een gepensioneerde ooievaar, wordt gevraagd een handje te helpen. Helaas is zijn geheugen ook met pensioen en vergeet hij bij wie hij de baby af moet leveren. Op goed geluk gaat hij op zoek, maar waar hij ook aanklopt, niemand heeft een kind besteld. Wat nu?

In drie woorden

Aandoenlijk, sfeervol, grappig

In meer woorden

Stel, er gebeurt een Grote Ramp en iedereen moet binnen blijven. Dan is het niet zo verwonderlijk dat de ooievaars het 9 maanden later erg druk hebben. Eiber & Co kan het werk niet aan en schakelt daarom de hulp in van Stork, een gepensioneerde ooievaar. Aangezien zijn geheugen ook op pensioen is, heeft hij moeite zich te herinneren om het goede huis te vinden voor de meisjesbaby. Hij gaat op zoek naar een stel die een baby heeft besteld. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Er is een mevrouw die niet van kinderen houdt. De koning en de koningin hebben een prinsje besteld en het pasgetrouwde stel vindt het nog wat vroeg voor en baby. Er is ook een gezin wat het meisje graag zou adopteren, maar Stork is vastbesloten om de baby bij zijn eigen ouders af te geven. Zou het Stork lukken om de juiste ouders te vinden?

Dit boek zit vol kleine grapjes en verwijzingen. Allereerst uiteraard de verwijzing naar het corona-virus door aan te geven dat de mensen hun huis niet uit mochten en door te spreken over de Grote Ramp. Mevrouw de Hondt houdt niet van dieren, wel van katten. De twee papa’s die een kindje willen adopteren heten Jaap en Bas; de namen van de heren die De Grote Vriendelijke Podcast presenteren. Dit maakt het voor de voorlezer vermakelijk om het verhaal voor te lezen. De illustraties zijn sfeervol en in zachte kleuren uitgevoerd. Passend bij het thema van het boek. Op elke pagina is veel te zien.  Het mooie is dat er allerlei verschillende gezinssamenstellingen en soorten huizen voorbij komen. Zo is de kans groot dat elk kind zich kan identificeren in een personage.

Een prachtig uitgevoerd prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar die een broertje of zusje verwachten of hebben gekregen.

 

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *