Stormwachter 2 De verdwenen Zeekrijgers

Stormwachter 2 De verdwenen zeekrijgers
Categorieën: ,
Publisher:

‘Het is niet zwak om te weten wanneer je om hulp moet vragen. Het vergt moed om je kwetsbaarheid te tonen en samen staan we sterk’.

Fionn Boyle is nog geen halfjaar Stormwachter op Arranmore als het eiland overspoeld wordt door duizenden angstaanjagende Zielsluipers. De meedogenloze volgelingen van de gevreesde tovenares Morrigan komen haar weer tot leven wekken en Fionn staat machteloos. Hij is de magie van de Stormwachter kwijt en nu het geheugen van zijn opa steeds slechter wordt, is hij aangewezen op de hulp van zijn vrienden Shelby en Sam. Samen moeten ze Dagda’s leger van Merrows, legendarische zeewezens uit vroegere tijden, oproepen. Maar niemand gelooft dat het wilde volk uit de oceaan bestaat. En hoe kan Fionn zijn gelijk bewijzen zonder magie? Terwijl hij op zoek gaat naar het verdwenen leger, bereiden de andere eilandbewoners zich voor op de invasie. De strijd om het voortbestaan van Arranmore is begonnen.

In drie woorden

Magisch, spannend, meeslepend

In meer woorden

Na het spannende eerste deel, waarin je kennis hebt kunnen maken met Fionn, zijn familie en het eiland Arranmore, is het even spannende tweede deel verschenen. In dit deel is Fionn de Stormwachter geworden. Normaal gesproken beschikt een Stormwachter over magie, maar Fionn heeft nog geen manier gevonden om zijn magie te gebruiken. Hij voelt de magie wel door zijn lijf stromen, maar het komt er nog niet uit. Als hij op een dag de Zielsluipers met de veerponten naar het eiland ziet komen, weet hij dat het eiland in gevaar is. Het is aan hem om het eiland te redden. Zijn familie roept de eilandbewoners bijeen, om een plan te bedenken om samen de Zielsluipers te verjagen.

Fionn heeft een hele bijzondere en warme band met zijn opa. Zijn opa was eerst de Stormwachter en geeft zijn kennis en wijze lessen door aan Fionn. Opa krijgt steeds minder grip op zijn herinneringen en zijn levenskaars is bijna op. Zouden ze de Zielsluipers kunnen verjagen, voordat zijn kaars helemaal op is?

Het is een spannend en meeslepend boek, vol met magie, duistere krachten en een strijd die de eilanders samen moeten voeren. Over een hechte samenleving, familie en vriendschap. Het is aan te raden eerst deel 1 te lezen.

Een verhaal voor kinderen vanaf 10 jaar die van spannende boeken met een vleugje magie houden.

 

 

 

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *