Stuiver en Pluis bij de Vikingen

‘Stap in de tijdmachine en ga terug in de tijd met Stuiver en Pluis!’

Het leven in de dierentuin is soms best saai voor de stokstaartjes Stuiver en Pluis. Daarom slaat Pluis – die heel slim is – aan het uitvinden. Hij maakt… een tijdmachine! En samen met zijn vriend Stuiver – die vast ook ergens goed in is, alleen weten we nog niet waarin – reist hij naar de tijd van de Vikingen. Daar hebben de stokstaartjes een spannende ontmoeting en leren ze heel veel over drakenschepen en berserkers.

In drie woorden

Informatief, realistisch en avontuurlijk

In meer woorden

Stuiver en Pluis, de nieuwsgierige stokstaartvriendjes, zijn terug uit het oude Egypte en zijn klaar voor een nieuw avontuur. Hun provisorische tijdmachine dropt ze dit keer bij de Vikingen in het Hoge Noorden. Daar hebben Stuiver en Pluis een spannende ontmoeting en leren ze veel over de Scandinavische zeevaarders. Ze raken zelfs verzeild op een drakenschip! Ga je mee op een historisch avontuur?

Jan Paul Schutten bedacht de stokstaartjes Stuiver en Pluis, twee vrolijke, nieuwsgierige beestjes. Ze beleven spannende avonturen en komen zo veel te weten over interessante periodes uit de geschiedenis. Kinderen leren op een speelse manier over ons verleden.

De kleurrijke, pagina vullende illustraties zijn realistisch en sfeervol. Het is net of jij erbij bent daar in het Hoge Noorden. De spanning is goed voelbaar. De illustraties helpen bij het begrijpen van de tekst. Je krijgt een goed beeld van het leven van de Vikingen. Er is aan alles gedacht, want zelfs de schutbladeren zijn geheel in stijl.

Kom! Stap samen met Stuiver en Pluis in de tijdmachine en ontdek onze geschiedenis. Geschikt voor avonturiers vanaf 3 jaar.

 

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *