Stuiver en Pluis in het oude Egypte

Stuiver en Pluis in het oude Egypte
Categorieën: ,
Publisher:

“Ga je mee naar het oude Egypte?”

Het leven in de dierentuin is soms best saai voor de stokstaartjes Stuiver en Pluis. Daarom slaat Pluis – die heel slim is – aan het uitvinden. Hij maakt een heuse tijdmachine. Met zijn vriend Stuiver – die vast ook ergens goed in is, alleen weten we nog niet waarin – reist hij naar het oude Egypte. Ga mee met Stuiver en Pluis en leer over mummies, hiërogliefen en de Egyptische goden! 

In drie woorden

Leerzaam, spanning en humor

In meer woorden

Het vrolijke en geestige duo Stuiver en Pluis gaat op reis naar het oude Egypte. De dierentuin hebben ze inmiddels wel bekeken, ze willen op avontuur. Nadat ze via de tijdmachine zijn aangekomen in Egypte begint het verhaal. Pluis neemt ons als een echte gids mee en geeft ons veel informatie. Stuiver is in het begin vooral op zoek naar… pizza’s. De reis brengt ons naar de piramides, de Nijl, langs de hiërogliefen naar de mummies. Onderweg legt Pluis haarfijn uit waarom de Nijl maar een paar keer per jaar overstroomt, wat hiërogliefen nou eigenlijk zijn en wat en wie een mummie is. 

Jan Paul Schutten is niet onbekend in de kinderboekenwereld. Misschien ken je hem wel van Het mysterie van niks en oneindig veel snot waar hij, in 2019, de Zilveren Griffel mee won. Het verhaal is op een begrijpelijke manier geschreven, waardoor ook de jonge lezers veel over het oude Egypte kunnen leren. 

De paginagrote illustraties, gemaakt door Liset Celie, zijn van waarde in het prentenboek. Ze laten ons zien wat Stuiver en Pluis uitleggen en bieden ook openingen voor een gesprek met de kinderen. Daarnaast weet jij als lezer al dat Stuiver nou niet bepaald op een boomstam is gaan zitten om iets te gaan drinken… als dat maar goed afloopt!

Voor de kleine avonturiers vanaf 4 jaar die altijd al eens wilden weten hoe het was in het oude Egypte! 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *