Super!

‘Ik vraag het wel aan de baas van de winkel.’

Storm is met zijn moeder en zijn tweelingzusjes in de supermarkt. En daar kijkt hij zijn ogen uit! Hoe komt het dat het eten nooit opraakt? Waarom zitten er van die zebrastrepen op de doperwten? En waarom is het eigenlijk zo koud? Storms moeder heeft het veel te druk met boodschappen doen om hem te vertellen wat hij allemaal wil weten. Maar gelukkig weet supermarktmanager Albert het antwoord op al zijn vragen.

In drie woorden

Kleurrijk, informatief, aantrekkelijk

In meer woorden

Eindelijk is daar dan een prentenboek over de supermarkt! En wat voor één. Het boek gaat over Storm die met zijn moeder en tweelingzusjes boodschappen gaat doen. Er razen enorm veel vragen door het hoofd van Storm. Hij wil precies weten hoe alles zit. Hoe komt het bijvoorbeeld dat je moet huilen als je een ui snijdt? Waarom moet een taart in de oven? Waar komt de melk vandaan? Hoe maken ze kaas? Raakt het wc-papier nooit op? En dan is hij nog niet eens in de supermarkt aangekomen. Zijn moeder vindt zijn vragen allemaal erg interessant, maar heeft geen tijd om ze te beantwoorden. Dat vindt Storm geen probleem, want hij kan zijn vragen vast stellen aan de baas van de supermarkt, Albert. Albert neemt alle tijd voor Storm en geeft geduldig antwoord op al zijn vragen. Na elk antwoord reageert Storm met ‘Super!’ iets wat de kinderen al snel mee gaan doen tijdens het voorlezen van het verhaal. Veel verschillende aspecten van de supermarkt komen aan bod. De aanvoer van nieuwe producten, streepjescodes (zebrastrepen) op de producten, het inleveren van lege flessen, de koelafdeling. Het boek geeft antwoord op vragen die je eigen kind vast ook weleens heeft gesteld!

De illustraties van Grootzus zijn op ooghoogte van Storm gemaakt. Zo zie je precies wat hij ook ziet in de supermarkt. Het boek is heel aantrekkelijk, met mooie prenten waarop veel te zien is. Super leuk dat er nog kleine verhaaltjes zijn toegevoegd. Let maar eens op de pinpas van moeder, of op de tijger die zich heeft verstopt in de rugzak van Storm.

Een heerlijk boek voor nieuwsgierige kinderen die alles willen weten over de supermarkt.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *