Superjuffie in Australië

‘Levensgevaarlijk, ga niet!’

Juf Josje en Hakim hebben gespaard voor een reis naar Australië. En nu is het zover! Ze gaan een week helpen in een koalaopvang en daarna nog twee weken genieten van de rust en de natuur. Zónder kinderen, want die kunnen deze keer natuurlijk niet mee.

De koalaopvang waar juf Josje en Hakim werken zit heel vol en er zijn zorgen. De bosbranden laaien steeds weer op en de koala’s blijven maar komen. Al het geld gaat op aan heel dure zalf om hun brandwonden sneller te laten genezen en de opvang moet misschien zelfs sluiten. Ze was het echt niet van plan – echt niet! – maar Superjuffie raakt toch verzeild in een gevaarlijk avontuur. En de kinderen zijn er toch bij, ook al zitten ze veertienduizendzevenhonderddrieënnegentig kilometer verderop…

In drie woorden

Spannend, leerzaam en herkenbaar

In meer woorden

Superjuffie is terug, met opnieuw een enorm spannend en waardevol avontuur. In dit negende deel in de serie over juf Josje, een dieren reddende superheld, gaat ze samen met haar man Hakim op huwelijksreis naar Australië. Ze gaan één week werken ik een koalaopvang en daarna staan er twee weken rust op de planning waarin ze gaan genieten van het land. Tenminste, dat is de planning die ze vooraf gemaakt hebben. Maar inmiddels weten we, bij Superjuffie gaat niets volgens planning. Durf jij de reis aan en ga je mee op avontuur? Of heb je net als Hakim enorme vliegangst? Eén ding is zeker… Wanneer je eenmaal begonnen bent met lezen wil je niet meer terug.

De vlotte en beeldende schrijfstijl van Janneke Schotveld in combinatie met de gedetailleerde zwart-wit illustraties van Annet Schaap maken dat je het verhaal goed voor je kunt zien. De realistische onderwerpen als de bosbranden, het verwarmen van de aarde en het uitsterven van diersoorten zorgen voor spanning, ontroering en aansporing. Je wilt direct in actie komen om de wereld te redden.

De leerlingen van juf Josje hebben als cadeau een handboek geschreven over Australië, welke het liefdespaar natuurlijk mee op reis neemt. Er is informatie beschreven over het land en ook de dieren worden uitvoerig besproken. En die informatie komt zeker van pas. Dit maakt het boek naast spannend ook enorm leerzaam. Na het lezen van dit boek weet je alles over de kookaburra, de tunnelwebspin en de wombat.

Voor de nieuwsgierige lezer die wel van een beetje spanning houdt, vanaf zeven jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *