SuperTess in het circus

SuperTess in het circus
Categorieën: ,
Publisher:

Komt dat zien, komt dat zien! Hier is SuperTess, de jongleur! 

SuperTess wil net zo knap zijn als de mensen in het circus. Ze probeert van alles: een leeuw temmen,een handstand doen en een hele zwarte steen optillen. Alleen… niets lukt. Als zij en haar vriend Max bij een circusvoorstelling zijn geweest, weet ze het: ze wordt jongleur! Maar wat als het niet in één keer lukt?

In drie woorden

Herkenbaar, humor, informatief

In meer woorden

SuperTess weet het zeker: ze wil in het circus werken. Maar dit valt nog niet mee. Iedere keer probeert ze iets nieuws. Na één keer oefenen lukt het SuperTess niet en dan wil ze toch graag iets anders doen. Gelukkig is daar haar vriend Max. Samen gaan ze naar een circusvoorstelling waar ze er achter komt wat ze wil worden: jongleur! En ook dat lukt niet in één keer, maar als je blijft proberen dan lukt het je uiteindelijk. 

De tekst, geschreven door Bianca Antonissen, ook wel bekend als juf Bianca, is voor de jonge kinderen heel begrijpelijk. Het leuke is dat wat Tess wil worden, zoals leeuwentemmer en acrobaat, dikgedrukt in de tekst staat waardoor het extra opvalt. Dit biedt een mooie kans om het hier met het jonge kind over te hebben: wat is een acrobaat of een leeuwentemmer? Wat doet hij/zij in het circus? 

Voor wie dit leest, elke kampioen was ooit een beginner.” – Bianca en Marloes. En dit is dan ook echt de boodschap van dit boek. Als je maar blijft oefenen, dan kun je het onder de knie krijgen en je eigen maken. Voor kinderen zijn succeservaringen enorm belangrijk, maar dit kunnen ook al hele kleine stapjes zijn waarbij zij werken naar het grote einddoel.

De illustraties van Marloes van Loon zijn schitterend! Ze zijn groot en kleurrijk. Doordat de achtergrond simpel is gehouden, springen de personages er echt uit. De pagina’s waarbij SuperTess en Max in het circus zijn, hebben een donkere achtergrond gekregen.

Voor alle doorzetters vanaf 4 jaar!

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *