Suske en Wiske stapelzotte moppen en raadsels

Suske en Wiske stapelzotte moppen en raadsels
Categorieën: ,
Tag:

Slecht gehumeurd?  Raadpleeg dan één van deze boekjes. Ze passen gewoon in je broekzak. Handig hè!

Lach je te pletter met de stapelzotte moppen en raadsels van Suske en Wiske. Dankzij het compacte formaat neem je dit moppen-en raadselboek gemakkelijk overal mee naartoe. Zo beleef je met je vrienden heel wat plezier.

In drie woorden

Stapelzot, grappig, nostalgisch

In meer woorden

Op de coverfoto van deze review worden drie boekjes gepresenteerd. In het groene boekje staan knotsgekke moppen van Lambik en in het gele lees je grappige raadsels van professor Barabas. Het blauwe exemplaar is een samenvoeging van deze twee.

Net als in de Suske en Wiske strips zorgt ook in deze bundel vooral Lambik voor de nodige humor. Dit komt vooral door zijn onnozelheid. Zijn trage begrip en domme reacties werken nou eenmaal op de lachspieren. Combineer dit met zijn wat sullige uiterlijk en voilà: een mop. Ik moest tijdens het lezen vaak voluit lachen, en als dat niet het geval was zat ik breeduit te grijnzen. Het is allemaal bekend maar blijft leuk. Soms zijn de mopjes zo flauw dat ze daardoor weer bijzonder worden.

De raadsels zijn eigenlijk ook moppen. Ook hier is Lambik vaak de klunzige hoofdpersoon. Zijn eeuwige ruzieachtige verstandhouding met tante Sidonia is dikwijls aanleiding tot hilarische plaatjes. Je lacht je slap.

De boekjes zien er aantrekkelijk uit. De titel van de mop of het raadsel is steeds vet gedrukt, de tekst daaronder niet. Veel moppen en raadsels worden ondersteund door illustraties, al dan niet met een stripplaatje waarin zich tekstballonnetjes bevinden. Je kan gemakkelijk bladeren als je op zoek bent naar een leuke mop of een goed raadsel.

Suske en Wiske zijn natuurlijk alom bekend, de door Willie Vandersteen bedachte strip bestaat al sinds 1945 en is nog steeds populair. Het wekt bij mij nostalgische gevoelens op, als kind las ik graag over dit tweetal. De kracht van deze Belgische strip is onder andere de humoristische toon. Daarom schat ik in dat de fans deze moppen en raadsels vast ook erg waarderen. Kinderen houden wel van een geintje en wat is er fijner dan samen een potje lachen?

Ben je ouder dan 7 jaar? Hou je van moppen tappen? Maak je graag andere mensen aan het lachen? Zorg dan dat je deze pocket altijd bij je hebt!

Voor de liefhebbers sluit ik af met een grapje uit het boek 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *