Taart

Taart
Categorieën: , ,
Publisher:

Een prachtig prentenboek over doen waar je blij van wordt

In een koude, grijze stad woont een bakker die heel graag en heel goed taarten bakt. Maar de taarten zijn té mooi, niemand wil ze kopen. Met de laatste restjes deeg bakt de bakker drie zoete broodjes. En plots wordt zijn bakkerij druk bezocht, iedereen wil zoete broodjes. De bakker wordt rijk, maar hij krijgt het zo druk dat hij geen tijd meer heeft om te doen wat hij het allerliefste doet: taarten bakken.

In drie woorden

sfeervol, je hart volgen, bakken

In meer woorden

Wat een sfeervol boek. De bakker in dit boek bakt de beste en de mooiste taarten van de stad. Mensen komen massaal zijn taarten bekijken maar niemand koopt zijn taarten, omdat ze te mooi zijn, de mensen vinden het zonde om ze op te eten. De bakker verdient dus geen cent. Op een dag heeft hij alleen nog een heel klein beetje deeg waarvan hij nog drie kleine, zoete broodjes kan bakken. En dan wil iedereen die zoete broodjes hebben. Hij krijgt het zo druk met zoete broodjes bakken dat hij helemaal geen tijd heeft om te doen waar hij zo van houdt: taarten bakken. Hij is nu wel heel rijk maar niet gelukkig…..

De prenten in dit boek geven de sfeer van het boek perfect weer: de stad is grijs en grauw, de bakkerij en de taarten zijn kleurrijk en sfeervol. Naar aanleiding van dit boek kun je het met kinderen hebben over wat zij het allerliefste doen en waar zij blij van worden. En wat belangrijker is: heel veel geld verdienen of gelukkig zijn.

Een prentenboek over kiezen tussen je hart of je verstand voor kinderen vanaf 5 jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *