Tangramkat

Tangramkat
Categorieën: , ,
Tags: ,
Publisher:

‘Puzzel je mee?’

Een jongen maakt een kat van tangram.
Daarna besluit hij een vriendje voor de kat te maken.
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

De Chinese puzzel tangram bestaat uit zeven stukjes: twee grote driehoeken, één middelgrote driehoek, twee kleine driehoeken, één vierkant en één parallellogram. Met deze stukken kun je honderden figuren maken – maar je moet wel álle stukjes gebruiken. Puzzel je mee?

Inclusief tangram om zelf de figuren te leggen

In drie woorden

Kunstzinnig, creatief en levendig

In meer woorden

Zoek je een origineel prentenboek, geschikt voor jong tot oud met als extraatje een tangram spel erbij, dan moet je kiezen voor dit prachtige boek. Het boek begint met de introductie van de tangram puzzel. De hoofdpersoon verveelt zich en bedenkt wat je zou kunnen doen met de puzzelstukjes. Zo wordt er eerst een kat van de puzzelstukjes gemaakt. Het verhaal is heel logisch in opbouw en laat diverse mogelijkheden met de puzzelstukjes zien. Taal en beeld gaan geweldig samen in dit boek!

Je voelt voortdurend een soort spanningsveld: aan de ene kant wil je het verhaal meteen van voor tot achter lezen en aan de andere kant wil je het boek het liefst aan de kant leggen en zelf met tangram puzzelstukjes aan de slag gaan. Gelukkig kan dit ook, want in het boek vind je ook tangram stukjes van dik karton. Je kunt natuurlijk de figuren die in het boek als voorbeeld worden gegeven namaken, maar het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om zelf nieuwe figuren te bedenken en daar dan weer nieuwe verhalen bij te bedenken.

Dit boek is oorspronkelijk geschreven voor kinderen van 4-6 jaar. Het boek biedt echter zoveel mogelijkheden, dat het zeker ook geschikt is voor net iets oudere kinderen. En zelfs veel volwassenen zullen na het lezen van dit boek op zoek gaan naar een tangram spel.

Dit boek is terecht bekroond met onder andere een zilveren griffel en een gouden penseel in 2017. Maranke Rinck schreef de tekst en Martijn van der Linden verzorgde de prachtige verfijnde illustraties. Het boek is ook al veelvuldig vertaald. Dit boek is echt een kunstwerk en geschikt voor de fanatieke puzzelaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *