Te klein

Te klein
Categorieën: ,
Publisher:

“Of gaat het boek over een m… mui… muis?
Komt die me wakker houden in de nacht?”

Olifantje krijgt een doos met boeken. Ze zijn allemaal saai, op één boek na. Laat dat nou net het boek zijn waarvan haar moeder vindt dat Olifantje daar te klein voor is! Haar moeder neemt het boek meteen in en legt het in een hoge boom, waar Olifantje niet bij kan.

Wat zou er toch in dat boek staan? Olifantje bedenkt de wildste verhalen…

In drie woorden

Lieflijk, grappig, kleurrijk

In meer woorden

Nadat Olifantje een doos met boeken heeft gekregen, kan ze niet wachten om te beginnen met lezen. Niet alle boeken zijn even leuk, op dat ene boek na. “Hier ben je veel te klein voor” zegt mama, pakt het boek af en verstopt deze hoog in de boom. Te hoog, want Olifantje kan er niet bij. Het verstopte boek kan Olifantje maar moeilijk uit haar hoofd zetten. Want waar gaat het boek dan over? Misschien over oorlog, een wesp of een gevaarlijk onderwaterdier? “Mag ik dat nog niet weten? Ben ik daarvoor te klein?” vraagt Olifantje zich af. Wat het ook is… Olifantje moet erachter komen!

In dit lieflijke prentenboek volgen we Olifantje die haar wildste fantasieën over waar het boek toch over zou kunnen gaan. Een herkenbaar thema voor de meeste kinderen, want er zijn vaak onderwerpen waar ouders hen nog te jong voor vinden, ook al zijn ze het daar zelf niet mee eens. De kinderen kunnen zich daardoor goed inleven in Olifantje en haar frustratie. Door de fantasie die zijn eigen leven gaat leiden, is het een grappig prentenboek geworden. Een olifant beelden we ons vaak in als een groot en stoer dier, die voor niets en niemand bang is. Maar dat is bij Olifantje wel anders want oei… wat nou als het boek over een muis gaat?

     

De kleurrijke illustraties zijn gemaakt door Evy van Guyse. Zij heeft geprobeerd om de leuke grapjes te verbeelden, waarbij de muis ook groter is getekend dan Olifantje. De illustraties zijn paginagroot en er valt ontzettend veel te ontdekken. Want naast de grote muis, zijn er nog een aantal muisjes te vinden die een boek aan het lezen zijn.

Een kleurrijke en lieflijk prentenboek voor alle kinderen die NIET klein zijn, vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *