Theo’s prinses

Theo's prinses
Categorieën: ,
Publisher:

‘Hm, waar vind ik een prinses?’ vroeg Theo zich af.

Theo had heel vaak verhalen gehoord over een prinses die een kus geeft aan een kikker, die dan in een prins verandert. Hij hoopt dat ook hij op een dag een prinses zal vinden die hem kan veranderen in een prins. Zal het hem lukken?

In drie woorden

Origineel, aandoenlijk, zoektocht

In meer woorden

Die arme Theo, hij heeft zo’n koninklijke naam, naar niet eens een kroontje op zijn hoofd. Hij wenste dat hij op een dag in een prins zou veranderen, maar dan moest hij wel een prinses zien te vinden die hem een kusje wilde geven. Hij besluit het heft in eigen hand te nemen en op zoek te gaan naar zijn eigen prinses. Maar ja, waar vind je die? Na een lange, vruchteloze speurtocht komt hij weer thuis. Hij besluit om posters op te hangen met de uitnodiging om af te spreken op het marktplein. Hij is er zenuwachtig van, zou er een prinses komen opdagen? Van alle prinsessen die op de oproep hebben gereageerd, krijgt Theo een kus. Keer op keer kijkt hij in de spiegel, naar helaas, hij blijft een kikker. Dan wordt hij plotseling gekust door… Wat voelt hij nu toch?

In dit boek is het klassieke sprookje van de kikkerprins op een nieuwe en originele manier verteld. Niet vanuit het perspectief van de prinses, maar juist vanuit de kikker die op zoek is naar zijn eigen prinses. Het boek toverde een glimlach op mijn gezicht. Het heeft een grappig plot en zoals het hoort in sprookjes, komt alles goed en leefden ze nog lang en gelukkig!

Voor alle kikkerprinsen en kikkerprinsessen vanaf 4 jaar oud.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *