Theseus’ eerste overwinning

Theseus' eerste overwinning
Categorieën: ,
Publisher:

Van welke zoen is Theseus gemaakt? Die van een koning of die van een god? 

Theseus woont samen met zijn moeder Aethra in het paleis van zijn grootvader, koning Pittheus van Trizina. De jongen wil weten wie zijn vader is. Als hij groot en sterk is, belooft zijn moeder, zal hij de enorme steen kunnen optillen waaronder de waarheid verborgen zit. Ondertussen krijgt Theseus samen met zijn vrienden les van meester Petros, ontmoet hij mevrouw Orakel, brengt hij een bezoek aan het paleis van zeegod Poseidon, maakt hij kennis met zijn held, de halfgod Herakles, én ontdekt hij dat hij zelf misschien ook een halfgod is, voorbestemd tot grootse heldendaden…


In drie woorden

Mythologisch, humoristisch, leerzaam

In meer woorden

Terug naar het oude Griekenland. We maken kennis met Theseus.  Een schoolgaande jongen van betere komaf. Zijn opa, een rechtvaardige wijze man, is de koning van Trizina. Samen met zijn moeder heeft Theseus een fijn leventje binnen de muren van het paleis. Er is echter één prangende vraag die hem constant bezighoudt en waarop hij het antwoord niet weet: wie is zijn vader? De daaronder liggende hamvraag is dan: is Theseus de zoon van een god of van een koning? Als Theseus op een dag uitgescholden wordt voor “Bastaard” is voor hem de maat vol. Langzaam maar zeker worden er dan tipjes van de sluier opgelicht.

Een spannend, grappig en avontuurlijk verhaal. Wellicht voor menig lezer een eerste kennismaking met de Griekse mythologie. In het verhaal maak je kennis met oppergod Zeus die vanaf Olympos allerlei fratsen uithaalt om zijn ongenoegen over van alles en nog wat te uiten. En de broer van Zeus, de machtige zeegod Poseidon, die in een paleis onder in de zee woont. Halfgod Herakles verschijnt ook nog ten tonele en wat betekenen de woorden van mevrouw Orakel? Zij lijkt meer te weten en te zien dan andere mensen…

De illustraties van Frodo De Decker geven het humoristische element van het verhaal een extra push. Hij gebruikt geen kleur, de tekeningen zijn zwart wit. De cover is echter wel in kleur, straalt dezelfde humor uit en wakkert de nieuwsgierigheid aan. Weet jij welke (half)goden er op de cover zijn afgebeeld? En waarom hangt er een leeuw over de schouders van Theseus?

Dit zeer toegankelijke verhaal vol informatie en avontuur, doordrenkt met humor is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar die meer willen weten over de goden, halfgoden en mensen in het oude Griekenland.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *