Theseus en de Minotaurus

Griekse Mythen voor beginnende lezers

Ontdek de grootste klassiekers uit de Griekse Mythologie in eenvoudige taal.

Ga mee op avontuur met goden, godinnen en helden , en laat je onderdompelen in een wereld vol fantasie, magie en heldendom.

Theseus neemt het op tegen de gevaarlijke Minotaurus.

Vindt hij zijn weg in het doolhof?

Gelukkig krijgt hij hulp van een slimme prinses…

In drie woorden

Mythen, avontuur en fantasie

In meer woorden

Theseus is de zoon van een koning, al wordt er ook wel beweerd dat zijn vader de god van de zee is. Theseus is snel en sterk en altijd op zoek naar nieuwe avonturen. De Minotaurus, half mens half stier, zit opgesloten in het doolhof van koning Minos. Ieder jaar krijgt de Minotaurus 7 jongens en 7 meisjes om zijn honger te stillen. Dus de mensen zijn bang, want wie zal de volgende zijn? Theseus wil niet dat de mensen in angst leven en gaat de uitdaging aan om de Minotaurus te verslaan. Gelukkig krijgt hij hulp van Ariadne, de dochter van koning Minos. Maar of dat genoeg is…

Deze oude Griekse mythe is geschreven op AVI niveau M4. Het verhaal kent korte hoofdstukken met tekst waarin de namen zijn vervangen door illustraties van de personages om het leesbaar te maken voor jonge lezers. Aan het begin worden de personages aan je voorgesteld waardoor het verhaal direct duidelijk is. De korte stukken tekst worden opgefleurd door kleurrijke illustraties waardoor het boek goed opvalt en aantrekkelijk oogt voor de doelgroep.

Een kijkje in de Griekse mythologie voor beginnende lezers vanaf zeven jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *