Thirsa en het spookvliegtuig

‘Eén voor allen, allen voor één. The three musketeers to the rescue.’

Thirsa’s ouders zijn gescheiden. Nu wonen ‘oom’ Walter en zijn ­irritante zoon Theo ineens bij haar in huis. Thirsa mist haar vader en haar lieve, vergeetachtige oma, die soms denkt dat de Tweede Wereldoorlog nog niet afgelopen is. In de oorlog verloor oma haar grote liefde, waardoor ze soms nog steeds verdrietig is. Thirsa en haar twee beste vrienden – de grappige Joep en de slimme Eric – bedenken een plan om oma weer blij te maken. Onbedoeld raken de drie vrienden verzeild in een onstuimig avontuur dat niet alleen over de Tweede Wereldoorlog gaat, maar ook over een magisch tekenblok, een spookvliegtuig en een stoer meisje dat piloot wil worden.

In drie woorden

Fantasierijk, spannend en avontuurlijk

In meer woorden

Thirsa gaat regelmatig op bezoek bij haar vergeetachtige oma die in een verzorgingstehuis woont. Oma is lief en vrolijk en Thirsa kan altijd met haar lachen. Maar wanneer oma over de Tweede Wereldoorlog vertelt, wordt ze verdrietig. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat er een piloot verborgen in een geheime kamer op zolder. Op een dag is de piloot zomaar verdwenen. Wat is er met hem gebeurd? Samen met haar vrienden Eric en Joep gaat Thirsa op onderzoek uit. Zullen ze ontdekken waarom de piloot zomaar verdween?

Ondertussen gebeurt er van alles in het boek. Thirsa ergert zich aan ‘oom’ Walter, de nieuwe vriend van haar moeder, en aan zijn zoon Theo. Het zou toch allemaal veel leuker zijn als papa en mama weer bij elkaar zouden wonen. Dus verzint ze een plan om haar ouders weer verliefd op elkaar te laten worden. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt Thirsa ook nog vliegles van haar vader. Thirsa wil dolgraag piloot worden. Maar kunnen vrouwen wel piloot worden?

Het verhaal van Thirsa is erg origineel. Het is avontuurlijk en heeft de nodige humor en fantasie. Doordat er zoveel gebeurt in het boek, blijf je doorlezen. Je wilt weten hoe het verdergaat. In de tekst staan af en toe kleine zwart-wit illustraties die goed aansluiten bij het verhaal. Daarnaast maakt Thirsa vaak doelenlijstjes. Deze lijstjes komen vaak terug. De paginanummers in het naamkaartje zijn een leuk detail.

Een prachtig, spannend en origineel boek voor kinderen vanaf 10 jaar.

 

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *