Tien overheerlijke juffen en meesters

Jullie mogen nooit vergeten:
Juffen en meesters zijn niét om op te vreten.

Tien juffen en meesters zijn moe en willen na een lange schooldag graag naar huis. Helaas missen ze nét de laatste bus. Hoe komen ze nu thuis? Gelukkig ziet meester Slop een snelle route door het donkere woud. Ze gaan gauw op weg, maar wat ritselt daar? Als dat maar geen monsters zijn…

In drie woorden

grappig, fantasie, op rijm

In meer woorden

Als kinderen de cover van dit boek zien, weet ik zeker dat ze het zullen pakken. Wat een aantrekkelijke voorkant: tien harige en gekleurde monsters die om een juf heen staan…. daar worden kinderen wel nieuwsgierig naar.

Het is een grappig en spannend verhaal: Tien juffen en meesters missen de laatste bus naar huis. Ze zijn moe en nemen de kortste weg dwars door het donkere bos. Maar in het bos zitten tien harige monsters hen op te wachten! Eerst verdwijnt er een juf en gaan ze verder met z’n negenen. Dan is meester Jan verdwenen en zijn er nog maar acht meesters en juffen. Als dat maar goed gaat….. Gelukkig is daar kleuterjuf Marjolein die voor een verrassend einde zorgt.

Dit op rijm geschreven stapelverhaal leent zich perfect om interactief voor te lezen. De illustraties zijn gedetailleerd en kleurrijk en je raakt er niet op uitgekeken. Bekijk alleen al de tien verschillende monsters eens goed: je hebt een monster met één oog, één zes ogen, soms is een monster bedekt met schubben, dan weer heeft hij lang haar… Gebruik hiervoor de de schutbladen, waarop alle monsters en meesters en juffen in feloranje zijn getekend.

Thérèse en Jacques Vriens hebben dit verhaal subliem vertaald.

Dit (af)telboek is voor kinderen vanaf 4 jaar, die wel van een grapje en wat spanning houden. Een ideaal boek om in de klas voor te lezen bij het begin van het schooljaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *