Tim de kleine boswachter: De baas van het bos

‘Dit is Tim. Hij is de jongste boswachter van ons land. En misschien wel van de wereld!’

Het is nooit saai in het bos van de kleine boswachter Tim! Met zijn vriendinnetje Tipi en zijn tamme kauw Hansje beleeft hij de gekste en leukste avonturen. In wat voor situatie ze ook belanden, ze komen altijd met een bijzondere oplossing. Of het nu gaat om vandalen in het bos, een gemene stroper of lawaaiige motorcrossers: de kleine boswachters zijn iedereen te slim af. En later als Tim groot is, dan wordt hij natuurlijk zelf ook boswachter net als zijn vader.

In drie woorden

Boswachter, natuur, avontuur

In meer woorden

Er is weer een heerlijke nieuwe verhalenbundel verschenen over de kinderen Tim en Tippi. Al eerder verscheen Tim de kleine boswachter, waarin je leest over de avonturen van de kleine boswachter Tim. Ook in dit volgende deel Tim de kleine boswachter: De baas van het bos beleeft Tim de gekste en leukste avonturen met zijn vriendinnetje Tippi en zijn tamme kauw Hansje. Nog steeds wil Tim later boswachter worden, net als zijn vader. Als iemand hem zegt dat bossen saai zijn, bewijst hij meteen het tegendeel. Hij vindt het heerlijk in de bossen en geniet enorm van het struinen over de paden op zoek naar avontuur.

De verhalen uit het boek zijn gebaseerd op de avonturen van Tim Hogenbosch, die onder de naam Boswachter Tim bekend werd door zijn tweets waarin hij beschrijft hoe hij geniet van de natuur en van de mensen die hij voor Staatsbosbeheer in de bossen rondleidt. Sinds mei 2020 presenteert hij ook het kinderprogramma ‘Beestenparade’. De auteur van dit boek, Jan Paul Schutten deed research bij een echte boswachter en geïnspireerd door de talrijke avonturen van Tim Hogenbosch schreef hij de boeken over kleine boswachter Tim. De illustraties in het zwart wit zijn van Emanuel Wiemans. Soms zijn de illustraties pagina vullend en soms zijn ze klein en staan ze tussen de regels door.

Nadat de hoofdpersonen Tim, Tippi en Hansje aan de lezers zijn voorgesteld gaan de verhalen van start. Jan Paul Schutten heeft een fijne vlotte schrijfstijl. Bijna ieder verhaal gaat over een ander avontuur. Tussen de regels door worden belangrijke onderwerpen als bosbranden, vervuiling door afval en vandalisme in het bos aangesneden. Hierdoor zijn de verhalen zeer actueel en begrijpelijk. Het boek leent zich ook uitstekend om voorgelezen te worden. De verhalen zijn zo avontuurlijk en enthousiast geschreven, dat je meteen zelf zin krijgt om op pad te gaan naar het bos.

Tim de kleine boswachter: De baas van het bos is geschikt voor alle avontuurlijke kinderen vanaf ongeveer 6 jaar die houden van het bos.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *