Tocht naar de Noordpool

‘Hoe ging Roald Amundsen in 1925 naar de Noordpool?’

Het is begin de twintigste eeuw en Roald Amundsen is van plan om naar het meest noordelijke punt van de aardbol te reizen. Dat doet hij niet met een zeeschip, wel met een luchtschip. Maar hoe werkt zo’n luchtschip? En is het wel zo makkelijk om daarmee door de koude lucht te vliegen? Uiteindelijk werd Roald de eerste mens ooit die beide polen bereikte, maar daar ging een verhaal vol hete lucht, schapen en ijs scheppen aan vooraf… 

In drie woorden

Informatief, verwondering, wetenschappelijk

In meer woorden

Tocht naar de Noordpool is het vijfde deel in de serie over wetenschappelijke verwondering. Na een reis naar het heelal, naar de zeebodem, naar de dinosaurussen en het binnenste van de aarde is het nu tijd om naar de Noordpool te gaan. Wat voor ons heel normaal lijkt, was begin van de twintigste eeuw nog heel erg onbekend. Want hoe kom je op de Noordpool? In dit boek gaan we op reis en beginnen we bij de eerste wensballon. De eerste wensballon?! Ja, die heeft de mensheid nodig gehad om vervolgens een hete luchtballon te maken. En vervolgens de zeppelin! 

We volgen Roald Amundsen in zijn reis naar de Noordpool. Dit ging niet zonder slag of stoot en ook de mensen begonnen te twijfelen of het wel echt waar was. Jan Leyssens neemt ons mee terug in het verleden waarbij dromen, durven, denken en doen centraal staat. De kleurrijke illustraties, gemaakt door Joachim Sneyers, geven ons een duidelijk beeld van de verschillende uitvindingen en van Roald Amundsen. De paginagrote illustraties worden afgewisseld met kleinere, en de kleurrijke illustraties met schetstekeningen.

Een bijzonder boek over dromen voor alle (kleine) onderzoekers vanaf 6 jaar!

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *