Toen rups een vlinder werd

Toen rups een vlinder werd
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Versjes en verhalen over beestjes in de tuin.’

Op een vroege morgen, als Rups in zijn coconnetje zit te wachten tot hij een vlinder wordt, ontmoet hij Eendagsvlieg. Zij is net aan de eerste en laatste dag van haar leven begonnen en heeft geen tijd om met hem mee te wachten. Eenmaal uit zijn cocon gekropen wil Vlinder dolgraag aan Eendagsvlieg laten zien hoe mooi hij is geworden. Maar waar is ze gebleven?

In drie woorden

Betoverend, prachtig, verhalen

In meer woorden

In dit boek worden versjes en verhalen over de kriebelbeestjes in de tuin met elkaar afgewisseld. In het verhaal volg je Rups en Eendagsvlieg. Rups zit in zijn cocon te wachten tot hij een vlinder wordt, Eendagsvlieg wacht op de zon. Rups wil graag zijn nieuwe lijf laten zien aan Eendagsvlieg, maar die is ongeduldig en wil graag de wereld gaan ontdekken. Wanneer Rups uit zijn cocon is gekropen, gaat hij op zoek naar Eendagsvlieg, maar hij kan hem niet meer vinden. Tijdens zijn zoektocht maakt hij kennis allerlei insecten. Met Oorwurm bijvoorbeeld, die niet blij is met zijn naam. Ook Kakkerlak en Pissebed zouden graag anders willen heten. Het leuke is dat je tijdens het lezen van het verhaal en de gedichtjes je steeds nieuwe dingen leert over verschillende insecten. Je leert over nectar, de processierups, wandelende takken, mieren etc, zonder dat hier de nadruk op ligt.

De teksten zijn geschreven door Bette Westera en haar dochter Naomi Tieman. Het is niet het eerste boek wat ze samen schrijven; in 2013 schreven ze samen ‘Dat zou ik nooit doen’. De teksten lopen goed en lezen prettig voor. Er zit veel humor in de teksten verwerkt.

De betoverende illustraties van Djenné Fila zijn prachtig, speels, vol kleur en zijn wisselend in grootte. Naarmate het verhaal en daarmee de dag vordert, zie je de achtergrond ook donkerder worden. Wanneer Glimworm zijn lichtje uitdoet is het tijd om te gaan slapen. Ook voor jou!

Voor alle avonturiers vanaf 4 jaar die meer willen weten over de insecten in onze tuin.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *