Tom Groot – Superchill schoolreisje (maar écht…)

Tom Groot - Superchill schoolreisje (maar écht...)
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Weet je wat er gebeurt als je vier verdrietige gezichtjes hebt, Tom?’

Tom doet heel erg zijn best om uit de problemen te blijven, echt… Maar op de een of andere manier heeft hij het voor elkaar gekregen om DRIE(!) verdrietige gezichtjes op zijn rapport te krijgen. Als Tom er nog één verdrietig gezichtje bij krijgt, mag hij van meneer Fullerman niet mee op SCHOOLREIS!
Kan het nog erger? Ja, die irritante Marcus maakt alles nog veel erger, om over Toms humeurige zus Delia maar te zwijgen. Misschien kan zijn beste vriend Dirk hem nog redden. Het zou al een stuk schelen als Haan de hond eens ophield met het opeten van Toms huiswerk!

In drie woorden

Humoristisch, vlot en spannend

In meer woorden

Maak kennis met Tom. Tom is een dagdromer, een groot striptekenaar én een meester in het verzinnen van smoesjes. Superchill schoolreisje is alweer het 17e deel in de Tom Groot – serie. Het is geschreven in de vorm van een soort dagboek met veel humor en kleine lollige illustraties in de tekst. Hoewel dit het 17e deel uit de serie is, kun je dit boek prima los lezen.

In dit deel werkt Tom zich weer aardig in de nesten. Hij heeft op school al drie verdrietige gezichtjes, als hij er vier heeft mag hij van de meester niet mee op schoolreis! Marcus zal er wel voor zorgen dat hij een vierde gezichtje krijgt, maar zijn vrienden Dirk en Amy helpen hem om dat te voorkomen. Daarnaast is Tom gek op het maken van doedels. Laat er nu net een doedelmuur aangewezen zijn door de gemeente. Daar wil Tom wel een mooie creatie op maken. Maar was het nu de Tekenweg of de Tekenlaan? Kortom een boek waarin Tom weer van alles beleeft!

Wanneer je dit boek ziet liggen, moet je het pakken. De cover is vrolijk en kleurrijk. Je blijft er nieuwe dingen in ontdekken. De illustraties in het boek zijn zwart-wit. De tekst in combinatie met de humoristische illustraties zijn geweldig. Je zit constant met een brede glimlach op je gezicht te lezen.

Een grappige graphic novel voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *