Top Bob – Puppy Bob lost het op

Top Bob - Puppy Bob lost het op
Categorieën: ,
Tags: ,
Series:
Publisher:

‘Hij is blij met ons!’ zegt het bazinnetje. Jullie snappen er niks van, denkt Bob. Ik wil brokjes!

Puppy Bob krijgt nieuwe baasjes: meneer en mevrouw Dril. Ze moeten nog veel leren. Dat hij heel graag kuilen graaft in de tuin. Dat hij graag dingen verstopt. Dat je ook binnen een plasje kunt doen… En dat hij niet van de hondenschool houdt. Maar gelukkig ontmoet hij daar nieuwe vriendjes. Teckel Skipper en poedel Doortje. Samen overleven ze alles. En heeft Bob iets geleerd? Jawel hoor. Zijn baasjes weer eens iets kwijt? Bob lost het op! WAF! WAF! WAF!

In drie woorden

Puppy’s, ondeugend, grappig

In meer woorden

Als Bob zijn nieuwe baasjes ontmoet is er direct al sprake van een misverstand doordat de mensen redeneren vanuit menselijke gedachten en Bob vanuit zijn hondenbrein. Zo blaft Bob ‘waf, waf’, wat zoveel wil zeggen als ‘ik heb honger’ maar vertalen de baas en bazin het als  ‘Bob is blij met ons’. Na een aantal ondeugende streken van puppy Bob besluiten de bazen dat het zo niet langer kan: Bob moet leren zich te gedragen. Daarom geven ze hem op voor een puppy-cursus. Eenmaal daar ontmoet Bob nieuwe vrienden. Met Skipper en Noortje doet hij net alsof hij een gehoorzame hond is want dat levert beloningen op en is tevens de enige manier om de cursus zo snel mogelijk te kunnen beëindigen. Of ze slagen voor de cursus en voortaan goed zullen luisteren naar hun bazen en bazinnen, dat is natuurlijk nog maar de vraag. Wat wel duidelijk naar voren komt is hoe Bob en zijn vrienden de mensen steeds om de tuin weten te leiden. Bob blijkt bovendien aanleg te hebben voor het betere speurwerk!

Als lezer kijk je op ooghoogte van Bob mee bij alles wat hij doet. Doordat wat hij zegt (blaft) in het bruin is afgedrukt weet je als lezer wat de hond bedoelt (de teksten van Skipper en Noortje zijn blauw en rood). Het is erg vermakelijk om te zien hoe Bob zijn nieuwe baasjes voor de gek houdt. Zo verstopt hij bijvoorbeeld eerst een portemonnee en krijgt hij even later, als hij triomfantelijk met het ding in z’n bek komt aangewandeld, een beloning voor zijn geweldige speurwerk! De puppy cursus heeft toch resultaat gehad! Althans, dat is wat de nieuwe baasjes denken…

Naast de tekst zijn ook de humoristische illustraties van Harmen van Straaten getekend vanuit het perspectief van de hond(en). Daardoor bouw je als lezer compassie op met Bob. Er zijn inmiddels meerdere boeken over deze grappige hond verschenen, onder andere Top Bob  – Van wie  is die drol? 

Dit vermakelijke prentenboek is geschikt voor speurders vanaf een jaar of 4.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *