Twitch en de vlucht van de ijsvogel

Hij had de bijnaam Twitch gekregen omdat hij een zenuwtrekje – twitch – had waarbij hij veel met zijn ogen knipperde. Maar hij had het altijd een leuke naam gevonden, want zijn opa had hem geleerd dat een twitcher een vogelspotter is die geïnteresseerd is in zeldzame vogels.

Twitch heeft een passie voor vogels kijken.
Hij heeft drie kippen als huisdier, vier duiven én zwaluwen die in zijn slaapkamer wonen.

Op de eerste dag van de zomervakantie komt hij aan bij zijn geheime schuilplaats en ziet hij overal politie: een veroordeelde overvaller is uit de gevangenis ontsnapt en verstopt zich in het Avesbos.

Kan Twitch zijn talenten voor vogelspotten gebruiken om jacht te maken op de gevaarlijke gevangene en de ontbrekende buit te vinden?

In drie woorden

Meeslepend, whodunit, avontuurlijk

In meer woorden

Waarschuwing: Als je in dit boek begint, word je direct het verhaal ingetrokken en kun je niet meer stoppen met lezen.

Het verhaal gaat over Twitch, een echte vogelliefhebber. Hij wordt op school veel gepest omdat hij vooral vogels als vrienden heeft. Twitch is dan ook blij dat het zomervakantie is en hij even niet naar school naar de pestkoppen hoeft, maar lekker veel tijd met zijn vogels en in de natuur in het bos kan doorbrengen. In het Avesbos, dicht bij zijn huis, heeft hij een geheime hut. Als blijkt dat zich een voortvluchtige dief in het Avesbos schuil houdt en de politie een klopjacht opent, is Twitch bang dat zijn geheime hut ontdekt wordt… Maar hij is ook nieuwsgierig naar de ontsnapte overvaller en de waardevolle buit die in het bos verstopt zou kunnen liggen.

Er ontvouwt zich in snel tempo een spannend verhaal vol mysteries. Kan hij Jack, een van de jongens die hem op school vaak pestte, vertrouwen nu hij vrienden met hem wil worden? Wie is Billy eigenlijk, waar houdt de ontsnapte overvaller zich schuil en wat doen die twee onbekende meisjes ineens in het bos? Zoveel vragen voor Twitch. Komen zijn vaardigheden van vogelaar van pas om al deze raadsels op te lossen?

Behalve een plattegrond van de plek waar het verhaal zich afspeelt en een tekening van een vogel bij het begin van elk hoofdstuk, staan er geen illustraties in dit boek.

Bereid je voor op een spannend avontuur over vriendschap, vertrouwen, pesten, jezelf mogen zijn en de liefde voor natuur en vogels.

Voor kinderen vanaf een jaar of 9 die van de natuur houden en het leuk vinden om raadsels op te lossen.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *