Undercover – Rivieren van het zand

Undercover - Rivieren van zand
Categorieën: ,
Author:
Series:
Publisher:

‘Ik moet je iets vertellen Alex, maar dat is heel erg geheim en je moet geloven dat je het tegen niemand zegt. Je moeder werkt als undercoveragent voor Interpol.’

De 12-jarige Alex gaat net aan tafel met zijn vader (zijn moeder is op zakenreis) als de bel gaat. Het is Boris, de chef van zijn moeder: ze is verdwenen. Sterker nog, ze is eigenlijk geheim agent en werkt voor Interpol! Wanneer Alex’ beste vriend Mo via een chat in hun favoriete game een cryptisch bericht heeft ontvangen dat alleen Alex kan ontcijferen, blijkt hij een onmisbare schakel te zijn. Voor hij het weet, zit Alex met Boris in een vliegtuig. Met een andere naam in een nieuw paspoort en zonder zijn eigen spullen.

In drie woorden

Avontuurlijk, spannend, meeslepend

In meer woorden

Alex krijgt een schok te verwerken, wanneer hij erachter komt dat zijn moeder helemaal niet op zakenreis is, maar op geheime missie was naar Kenia. Kennelijk is ze in gevaar, want via zijn favoriete game Fiveday heeft hij een cryptisch bericht ontvangen waarmee ze aangeeft in gevaar te zijn. De baas van zijn moeder, Boris, wil graag samen met Alex en zijn vader naar Kenia om erachter te komen waar de moeder van Alex is en haar helpen. Aangezien de vader van Alex vliegangst heeft, vertrekt Alex samen met Boris. Voor hij het weet zit hij in het vliegtuig met een ander paspoort en zonder zijn eigen spullen. Hij wordt de wereld van de undercover agenten ingetrokken, want ook hij moet een rol spelen. De rol van zoon die met zijn vader op jacht wil gaan in de Afrikaanse savanne. Ze denken namelijk dat de moeder van Alex iets te weten in gekomen over het smokkelen van ivoor. Ze belanden in een spannend safari-avontuur waarbij ze in de ruige natuur op wilde dieren moeten jagen. Het is lastig om mensen te vertrouwen en vooral, om erachter te komen wíe ze kunnen vertrouwen. Zou het ze lukken om zijn moeder op tijd te vinden? Ze is in levensgevaar. En lukt het Alex om zijn dekmantel op te houden?

Dit boek begint meteen spannend met een proloog geschreven uit het perspectief van de moeder van Alex. Daaruit blijkt dat ze in gevaar is. Dit maakt dat je direct door wil lezen om te weten hoe het afloopt. Het verhaal zit vol avontuur en schurken en speelt zich af in een prachtige omgeving. Het verhaal is beeldend geschreven, je ziet de savanne voor je. Ik vond het jammer toen het uit was, hopelijk komt deel 2 snel uit.

Voor alle jongens en meisjes vanaf 10 jaar die van een safari-achtig avontuur houden.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *