Underdogs

Underdogs
Categorieën: ,
Publisher:

“Maar Rocky is anders. Rocky zal wél iets bereiken in zijn leven. Hij zal de beste basketbalspeler van Dogtown worden. Daar is hij zeker van.”

Rocky is een kleine pup met een grote droom.
Hij wil de beste basketbalspeler van Dogtown worden.
Maar dat is buiten pestkop Frida gerekend.
Rocky en Frida zijn erg verschillend, maar ze houden allebei van basketbal.

Wanneer het basketbalpleintje in hun wijk dreigt te verdwijnen, gebeurt het ondenkbare: Rocky’s team zal moeten samenwerken met dat van Frida…

WHAM! BAM! SLAM DUNK!

In drie woorden

Basketbal, grappig, snel

In meer woorden

Als het basketbalpleintje van Frida plaats moet maken voor een nieuw te bouwen flatgebouw is ze vast van plan het basketbalplein van Rocky, Tags en Hai Hai in te pikken. Rocky en zijn vrienden hebben zich voorgenomen dit niet over hun kant te laten gaan maar als het puntje bij paaltje komt valt dat niet mee. Frida is namelijk nogal sterk, agressief en dominant. En ze bepaalt graag haar eigen regels! Iedereen is bang voor haar. Daar komt nog bij dat Rocky nou niet direct blaakt van zelfvertrouwen. Dat heeft veel te maken met de schaamte die hij voor het gedrag van zijn vader voelt. Iedereen weet dat zijn pa een loser is die niets anders doet dan liggen en hondensnacks vreten. Rocky wil absoluut niet op hem lijken, de gedachte alleen al voedt zijn angst om uitgelachen te worden. En zo gebeurt toch wat hij vreesde, hij mist een belangrijk doelpunt in de strijd om het basketbalpleintje. Geheel teneinde raad en hevig overtuigt van het feit dat hij net zo’n loser wordt als zijn pa sluit Rocky zich op in zijn slaapkamer, waar hij  het liefst voor altijd zou blijven: ‘DOOR HEM KUNNEN ZIJN VRIENDEN EN HIJZELF NOOIT MEER BASKETBALLEN!’ Maar dan vliegt er een vreemd object zijn slaapkamer binnen, het is de drone van zijn vriend Hai Hai. Rocky is ontroerd door de steun die hij via de drone van Hai Hai krijgt. Gepusht door Hai Hai besluit hij dan toch zijn schouders onder de kwestie te zetten. Samen zijn ze vast van plan hun pleintje terug te winnen. Aanvankelijk in strijd tegen Frida maar al gauw krijgt het gebeuren een totaal andere wending. Het hele groepje basketballers belandt ongewild in een bloedstollend avontuur waarin ze aangewezen zijn op elkaars vertrouwen, hulp en steun. Als dat maar goed gaat…

Een ‘graphic novel’ waarin flink vaart wordt gemaakt,  de gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. De tekeningen gaan hierin mee. Er is ontzettend veel te zien, het oogt allemaal erg druk maar als je goed kijkt weet je wat je ziet en zul je heel erg vaak moeten lachen. Want zowel het verhaal als de platen zitten vol humor. Erg origineel is de wending in het verhaal die maakt dat de aanvankelijke vijanden ineens op elkaar aangewezen zijn.

Ook erg grappig is ‘Het ondersteboven hoofdstuk’, je bent nu als lezer genoodzaakt om het boek om te draaien  als je verder wilt lezen. Of je moet liever zelf ondersteboven gaan hangen zoals een vleermuis, maar dan is het wel heel veel werk om een boek te lezen. Ik persoonlijk gaf daarom de voorkeur aan het omdraaien  van het boek en las vervolgens in razend tempo het spannende stuk naar de ontknoping dat uiteraard weer ondersteund wordt door veel grappige plaatjes.

In dit boek is alles zeker niet wat het lijkt! Wat mij betreft komt er een vervolg want ik ben best benieuwd hoe het verder gaat met de ‘Underdogs’! Geschikt voor graphic novel fans vanaf een jaar of 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *