Van bij ons, Volksverhalen uit de 12 provincies

Van bij ons, Volksverhalen uit de 12 provincies
Categorieën: ,
Publisher:

‘In ons land zijn er tal van verhalen die al eeuwenlang de ronde doen.’

Van de zeemeermin uit Zeeland tot een spookhuis in Friesland, een hoofdloze juffrouw in Limburg tot de witte wieven uit Gelderland: dit boek bundelt de mooiste volksverhalen uit de twaalf Nederlandse provincies. Gebaseerd op oude sagen, mythen en sprookjes, maar ook op nieuwe feiten, laten deze verhalen je het land van vandaag opnieuw ontdekken. De geheimzinnige gebeurtenissen zijn van alle tijden en loeren om de hoek …

In drie woorden

Volksverhalen, fantasievol, origineel

In meer woorden

In ons land zijn er tal van verhalen die al eeuwenlang de ronde doen. Margot Senden heeft allemaal volksverhalen verzameld en een plekje gegeven in dit boek. Per provincie is er één volksverhaal uitgezocht en uitgewerkt door een schrijver die uit die provincie komt. Zo lees je over Noormannen in Drenthe, ridders in Groningen, een schim die dwaalt nabij  een kasteel in Zwolle en over een vloek van de zeemeerminnen in Zeeland.  Door het lezen van deze verhalen leer je de mythen en sagen kennen die we hebben in Nederland.

Het zijn spannende verhalen, die niet al te lang zijn.

Na elk volksverhaal is er ‘Het verhaal achter het verhaal’, waarin de schrijver uitlegt waar het verhaal op gebaseerd was en wat er van het verhaal waar is. Wat is er nog terug te vinden van het verhaal? Ook krijg je in het kort informatie over de schrijver van het verhaal. Dit is een goede aanvulling bij het volksverhaal. Margot Senden is de verbindende factor in het boek, door bij elk volksverhaal een prachtige en sfeervolle paginagrote illustratie te maken.

Voor alle kinderen vanaf 10 jaar die wel van een spannend verhaal houden!

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *