Van poezenhuis tot droompaleis

Kom maar binnen in dit boek, je bent overal welkom!

In wat voor huis woon jij? Is het klein of juist heel groot?
Druk en rumoerig of juist rustig en stil?
In dit vrolijke prentenboek maken we kennis met verschillende huizen en de families die erin wonen.
Wat dacht je van een circushuis, een huis vol poezen, een woonboot, een tinyhouse of juist een echt kasteel?

In drie woorden

Kinderboekenweek, kleurrijk, fantasievol

In meer woorden

Staat bij jullie de voordeur altijd open voor iedereen, lopen er vele huisdieren in het huis of hebben jullie allemaal een eigen badkamer? Maak in dit prentenboek kennis met allerlei verschillende woningen en de families die er wonen. Bij de ene familie begon het allemaal met één kat maar is het huis inmiddels een echt poezenhuis te noemen. Terwijl de ander uit het raam kijkt en elke keer iets anders ziet, omdat deze familie op een woonboot woont. Bij iedere woning en familie krijgen we een kijkje achter de voordeur en mogen we voor heel even in hun huis wonen.

De verhalen zijn, zoals we gewend zijn van Ron Schröder en Marianne Busser, geheel op rijm geschreven. Dit geeft een speels effect aan de grappige versjes en daardoor leest het vlot. Door de verscheidenheid aan woningen te laten zien, is er een mogelijkheid voor kinderen om zich in de verhalen te herkennen. Daarnaast biedt het boek mooie mogelijkheden om in te zetten op scholen en kinderdagverblijven tijdens de Kinderboekenweek van 2023.

     

Voor dit prentenboek is er aan maar liefst zes illustratoren gevraagd om een versje van prachtige illustraties te voorzien. Zoals we een verscheidenheid aan woningen kunnen lezen, zien we ook een verscheidenheid aan illustraties. Ondanks dat de tekeningen verschillend zijn, vormen ze een eenheid. Ze zijn kleurrijk, gedetailleerd en vrolijk. Er valt ontzettend veel te ontdekken in de illustraties, waardoor je nog meer te weten komt over de familie die er woont.

Voor iedereen vanaf 4 jaar die wel eens bij een ander achter de voordeur wil kijken.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *