Van rare ridders tot vechtende Vikingen

Van rare ridders tot vechtende Vikingen
Categorieën: , ,
Publisher:

Vroeger was het leuker

Heb jij ook weleens terug in de tijd willen gaan met een tijdmachine? Zeggen jouw ouders soms ook dat vroeger alles leuker was? Heb jij ooit gehoord hoe de Romeinen poepten? En wist je al dat buskruit bij toeval werd uitgevonden? Je leest er álles over in dit boek!

In drie woorden

Geschiedenis, origineel, grappig

 

In meer woorden

In dit boek staan allemaal grappige en originele versjes over allerlei gebeurtenissen uit de geschiedenis; bijvoorbeeld over hoe de Romeinen poepten, over de eerste stap op de maan, over boekenwurm Hugo en stoere Vikingen.

Marianne Busser en Ron Schröder hebben weer een superleuk versjesboek gemaakt, passend bij het thema van de Kinderboekenweek 2020. Ze zijn een begrip in kinderboekenland. Met z’n tweeën hebben ze voor een omvangrijk oeuvre gezorgd. Met veel fantasie, inlevingsvermogen en gevoel voor humor maken ze boeken die geliefd zijn de kinderen, ouders en juffen en meesters. In dezelfde serie verschenen Kwallenpap & Slakkenvla, Allemaal vriendjes en Van zeppelin tot graafmobiel.

Mark Janssen heeft ook in dit deel weer fantastische, tot de verbeelding sprekende illustraties gemaakt bij de gedichtjes. Mark Janssen illustreerde tal van kinder- en prentenboeken voor andere auteurs, maar schrijft sinds 2016 ook zelf verhalen bij zijn prachtige illustraties.

Voor vechtende ridders of rare Vikingen van 4 tot 8 jaar 😉

 

 

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *