Van snoepjesproever tot matrassentester

Van snoepjesproever tot matrassentester
Categorieën: ,
Publisher:

‘Als je niet naar school hoeft, geen diploma’s nodig hebt en zelf een beroep mag verzinnen: wat zou je dan graag willen zijn?’

Marianne Busser en Ron Schröder laten kinderen in dit prentenboek door middel van grappige versjes kennismaken met de leukste beroepen. Wil jij matrassentester worden, of uitvinder, of zelfs snoepjesproever?

In drie woorden

Poëzie, humor en beroepen

In meer woorden

Marianne Busser en Ron Schröder zijn inmiddels een begrip in de wereld van de kinderboeken. Ook dit jaar schreven zij een boek naar aanleiding van het thema van de Kinderboekenweek. Wat dit boek bijzonder maakt, is dat er geen standaard beroepen beschreven worden. Dit boek is echt vanuit de belevingswereld van het kind geschreven en dit levert mooie beroepen op die kinderen zullen aanspreken zoals snoepjesproever, apenoppasser en chauffeur zonder rijbewijs. Of wat denk je van bulldozerchauffeur, billenwasser of bottengraver.

De versjes zijn niet te lang en zijn met gevoel voor humor geschreven. Wat zullen kinderen genieten van de mooie teksten. Niet alleen de teksten zijn mooi; het boek is ook nog eens rijk geïllustreerd door Mark Janssen. De fantastische illustraties zijn kleurrijk en sfeervol en passen zo goed bij de gedichten. Dit is echt een boek om rustig van te genieten en keer op keer door te bladeren.

‘Van snoepjesproever tot matrassentester’ is een heerlijk prentenboek vol poëzie voor kinderen vanaf 4 jaar die willen dromen over later. Word maar wat je wil!

 

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *