Van wie is dit spoor?

‘Wat zou je doen als je verdwaald was in het bos?’

Wat zou je doen als je verdwaald was in het bos? Dat overkomt een hertje. Hij raakt zijn mama kwijt en gaat wanhopig op zoek. Hij volgt een spoor op de grond. Maar zijn die pootafdrukken wel van zijn moeder? Misschien liep hier wel een ander dier.

Tijdens zijn zoektocht leert het hertje van alles over andere dieren. Hoe komt het dat de eekhoorn zo goed kan klimmen? Hoe zien de sporen van een oehoe eruit? Weet jij wie geruisloos kan lopen? Of hoe een eend zijn pootjes gebruikt om te zwemmen? Help het hertje mee zoeken en vind een verrassing onder ieder flapje.

In drie woorden

Informatief, dieren en sporen

In meer woorden

Dit lieve vierkante prentenboek met stevige pagina’s is een mix tussen een verhalend en een informatief boek. Op iedere pagina kun je één of meerdere flapjes optillen en daaronder is nog meer informatie over het dier te vinden. Een hertje is zijn mama kwijt en probeert aan de hand van sporen moeder weer terug te vinden. Hoe zien de pootafdrukken van verschillende dieren er eigenlijk uit? En waarom zien ze er zo uit? Op deze vragen wordt zeker antwoord gegeven.

Het boek is helder van opbouw. Op iedere rechterpagina worden meerdere dieren besproken die je op de linkerpagina, op de zoekplaat, terug kunt vinden. Door de flapjes en de sfeervolle illustraties van Carmen Saldaña ziet het boek er aantrekkelijk uit. Door de verhaallijn van het zoeken naar het moederhert, word je zo het prentenboek ingezogen.

Van wie is dit spoor? is een heerlijk informatief verhalend boek voor jonge dierenvrienden vanaf vier jaar.

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *